Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

AHMET AKIN’DAN 6 ŞUBAT MESAJI

AHMET AKIN’DAN 6 ŞUBAT MESAJI

ATATÜRK’ÜN BALIKESİRİMİZİ ŞEREFLENDİRDİĞİ GÜN

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın, Atatürk’ün Balıkesir’e gelişinin 101. yılında, “Kuva-yi Milliye’nin ateşlendiği topraklarımızı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şereflendirdiği bugün, aynı zamanda Atatürk’ün Türk Milleti’ne tarihi mesajlar verdiği bir gündür” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın, Atatürk’ün Balıkesir’e gelişinin 101. yılında bir mesaj yayınladı. “Kurtuluş ve bağımsızlık mücadelemizin filizlendiği memleketim ve benim güzel ailem Balıkesir ile bugün büyük bir onurun 101. yılını yaşıyoruz” ifadesini kullanan CHP’li Ahmet Akın şunları kaydetti:

“Kuva-yi Milliye’nin ateşlendiği topraklarımızı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şereflendirdiği bugün, aynı zamanda Atatürk’ün Türk Milleti’ne tarihi mesajlar verdiği bir gündür. Kendisini büyük bir coşkuyla karşılayan hemşehrilerime ‘Bu zafer benim değil, milletindir’ diyerek seslenen Gazi Mustafa Kemal, gönlündeki millet sevgisini anlatırken, milleti de onu gönlünde daha da yüceltiyordu. Bu karşılamayı, o coşkulu tezahüratları, tüm sıcaklığıyla Atatürk’ü bağrına basan kahraman Balıkesirli atalarımı gözlerimin önüne getirdiğimde Balıkesir sevdam, memleket sevdam, Cumhuriyet sevdam daha da alevleniyor.

KUVA-Yİ MİLLİYE’NİN EN KUVVETLİ HALKASI’

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve fikirlerini anlamaya her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde, O’nu feyz alacağız. Çünkü, tarihin ötesine seslenen büyük lider Atatürk daha o günlerde kendisini kucaklayan binlerce hemşerime, Zağnos Paşa Camii’nden “Milletin reisi olan zatın halka doğruyu söylemesi, halkı dinlemesi ve halkı aldatmaması” diyerek önemli bir mesaj veriyordu. Biz Balıkesirlilerin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve fikirlerini çok iyi anladığımızdan hiç şüphem yok. Bu yüzden, biz Balıkesirliler Atatürk’ün Balıkesir’e geldiği 6 Şubat’ı olarak Kuva-yi Milliye ruhuyla bayram olarak yaşarız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük önem verdiği Balıkesir’e ziyaretlerinin 101. yıldönümünde, İstiklal Madalyası’nı göğsünde taşıyan Kuva-yi Milliye hareketinin en kuvvetli halkası olan benim güzel ailem Balıkesir’in onurlu bayramını kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatan ve millet uğruna canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: AHMET ŞUBAT MESAJI
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı