Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Ailesi ölen kardeşinin organlarını bağışladı

Ailesi ölen kardeşinin organlarını bağışladı

Balıkesirde çalıştığı inşaattan düşen işçinin organlarını ailesi bağışladı.

Balıkesir`de çalıştığı inşaattan düşen işçinin organlarını ailesi bağışladı.
Balıkesir`in Bahçelievler Mahallesi`nde inşaat iskelesini sökerken 4. kattan düşerek hayatını kaybeden Şani Coşkun isimli ustanın, kardeşleri ölen kardeşlerinin organlarını bağışlama kararı aldı. 
Coşkun`un organları için yapılan taramada Bursa il merkezinden bir hasta ile doku uyumu sağlandığı öğrenildi. Bursa Uludağ Tıp Fakültesi`nden gelen Ziya Dündar, Burhan Coşkun ve Mehmet Çağatay Çiçek isimli genel cerrahlar, yaklaşık 2 saat süren operasyonla Şani Coşkun`un böbreklerini aldı. 
Özel ve soğutma özelliği olan muhafaza kutularında saklanan böbrekler, Uludağ Tıp Fakültesi`ne ait bir araçla umut olduğu hastaya gönderildi. Kardeşi Şani Coşkun`u kaybetmenin acısını yaşayan Hüseyin Coşkun, "Bahçelievler`de inşaat iskelesini sökerken kardeşim inşaattan düştü. Biz kardeşleri olarak ortak bir karar verdik. Biz elimizden gelen her şeyi yaptık. Çok neşeli birisiydi, hayata tutunmayı severdi. En azından diğer insanlara verilen organlar ümit olur. Biz üzüldük ama onların sevinçlerini tahmin edebiliyorum" dedi. 
Merhum Coşkun`un ablası Alime Karakaş ise, "Kimler alacaksa organları, Allah onlara sağlıklı bir ömür versin. Onun için verdik. Bu acıları çekmek çok zor" dedi. Şani Çoşkun`a ait iki böbrekten birisinin Bursa`da bir hastaya nakledileceği öğrenilirken, diğer böbrek için uygun hasta bulma çalışmalarına devam edildiği belirtildi.
Şani Çoşkun`un karaciğerinde oluşan kan pıhtılaşması sebebi ile doku nakline uygun olmadığı ifade edildi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı