Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

AK Parti adaylarda bu 5 kriteri arayacak

AK Parti adaylarda bu 5 kriteri arayacak

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, ziyaret ettiği Balıkesir´de Mart 2019 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimlerinde 5 kritere sahip isimlerin aday gösterileceğinin müjdesini verdi.

AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı´nca düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı için dün Balıkesir´e gelen AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, basın mensuplarıyla buluştu. Öğretmenevinde düzenlenen basın toplantısına AK Parti Balıkesir milletvekilleri Adil Çelik, Yavuz Subaşı, Belgin Uygur, Mustafa Canbey, Pakize Mutlu Aydemir, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.
Balıkesir´e 2019 yılının Mart ayında yapılacak seçim çalışmaları kapsamında geldiğini söyleyen Kurtulmuş, Türkiye´de 2019 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçim atmosferine yavaş yavaş girdiğini belirtti.
Yerel seçimin, Türkiye siyaseti için önemli olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, ?Bu yerel seçimler, yeni sisteme geçtikten sonra yaptığımız, yapacağımız ilk seçim olacak. Dolayısıyla bu seçimde milletimizin hangi yönetim içinde olduğunun ortaya konulması, anlaşılması bakımından da fevkalade önemlidir. Biz AK Parti olarak seçim çalışmalarına ilk başlayan partiyiz. 3 haftadır başkanlığımda ?Seçim Strateji Heyeti´ çalışmalarına başladı. Başkan yardımcısı arkadaşlarımız, sahadaki seçim çalışmalarına kadar, son güne kadar her seçimde olduğu gibi bu grubumuz bütün süreçleri kontrol ederek, yoluna devam edecek. Önce aday tanıtımları, aday tespitleri arkasından kampanya konuşması arkasından bu kampanyanın yürütülmesi ve AK Parti her seçim çevresinde ve bölgesinde adaylarını çıkaracak. Her yerde AK Parti olarak seçime girecektir. Bunun için de gayretle çalışıyoruz.? diye konuştu.
Kurtulmuş: ?Adaylar 5 kritere göre belirlenecek?
AK Parti´deki aday belirleme kriterlerini 5 ana başlıkta özetleyen Kurtulmuş, ?Bu seçim, partinin adayları değil, adayların partiyi taşıdığı bir seçim olacak. Bu özelliklerimizden biri adaylarımızın tevazu sahibi olması olacaktır. Yani vatandaşın sofrasına dizini kırıp oturmasını bilen, vatandaşla tüm meseleleriyle ilgilenen, kibirli bir şekilde yukarıdan bakarak dolaşan değil halkın arasında her tarafta var olan adaylarla bu süreçleri yürüteceğiz. Adaylarımızın adalet duygusunun güçlü olmasına bakacağız. Yani eşini, dostunu, hısımını, akrabasını kollayan değil köylüsünü, hemşerisini değil gerçekten liyakatli olanları bir şekilde ortaya çıkarabilecek yerel yöneticileri bulup çıkaracağız. Sadece başkan adaylarımız da demiyorum, meclis üyesi adaylarımızın ve bütün bu seçimde adaylarımızda bu kriterleri arayacağız. Ayrıca mutlaka ehliyet sahibi olması, işini en iyi şekilde yapabilecek bilgiye ve tecrübeye sahip olması, liyakat sahibi ve sadakat sahibi olması, aradığımız en önemli özelliklerden.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli