Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin

AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin

Zağnos Paşa-Karesi Türbesi Tarihi Meydanı Balıkesirin 40 Yıllık Rüyası

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin Zağnos Paşa Camii ve çevresinde yaptığı meydan düzenleme çalışmalarını plansız ve programsızlıkla suçlayan CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı´ya AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin´den cevap geldi.
Şahin, yaptığı açıklamada Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi´nin Ağustos ayı toplantısında Ekrem Yavaş ve Yasin Sagay tarafından Zağnos Paşa Cami ve çevre düzenlemesiyle ilgili önerge verdiklerini hatırlattı.
Meclisin konuyu Kent Estetiği Komisyonu´na sevk ettiğini, Kent Estetiği Komisyonu´nun da projeyi alanda inceleyerek Meclise proje hakkında bilgi verdiğini, bu Komisyonda 2 CHP´li, 1 İYİ Parti´li, 4 AK Parti´li Meclis üyesinin bulunduğunu ifade eden Şahin, ?Bu Komisyon rapor ve eklerini 25 Ağustos´ta Büyükşehir Meclisi´ne sundu. Raporun ekinde proje detayları bulunmaktadır. Örneğin mevcut halindeki yeşil alan miktarı ile projemizdeki yeşil alan miktarı, Cami bahçesinin mevcut büyüklüğü ile projedeki Cami bahçesinin büyüklüğüne kadar ayrıntılar rapora yazılarak Projenin Kurul izni beklediği yazılmıştır.? dedi.
CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı´nın aynı zamanda Balıkesir Büyükşehir Meclisi´nin Grup Başkanı olduğunu işaret eden Şahin ?Her ay üç ya da dört defa yapılan Meclis toplantıları öncesinde bütün partiler, grup toplantısı yaparak Meclis gündemini değerlendirmektedir. Oysa biz CHP´yi grup toplantılarında Meclis gündemini konuşuyor sanıyorduk. Konuşsalardı Sarı, kendi Meclis üyesinin incelediği, Meclise sunduğu raporu yani bugün ?Yok? dediği Zağnos Paşa Camisi Çevre Düzenlemesi projesini görmüş olurdu. Üstelik Sarı, raporun görüşüldüğü Meclis toplantısına da katıldı. Ayrıca Meclis öncesi görüşülecek gündem ve raporlar ekleri CHP, İYİ Parti, AK Parti, Demokrat Parti ve MHP il başkanlarına dosya halinde verilmektedir.? diye konuştu.
CHP İl Başkanı Sarı´nın 5 yıl boyunca Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´ın Karesi Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde Meclis ve İmar Komisyonu üyeliği yaptığına vurgu yapan Şahin ?6 yaşındaki çocuk 5 haftada okuma yazma öğreniyor ama CHP İl Başkanı Serkan Sarı 5 senede Yücel Yılmaz´ın vizyonunu, şeffaflığını öğrenemediği gibi belediye yönetimi, belediye hizmetlerinin nasıl ve hangi aşamadan geçtiğini öğrenememiş.? dedi.
Şahin ?Sarı´nın açıklamalarına bakıldığında rahatlıkla söyleyebilirim ki 55 sene geçse gene öğrenemez, işte böyle birkaç dedikoducunun birkaç muhalefet hastalığına kapılmış gazetecinin trolü olmaya devam eder. Yazık Atatürk´ün kurduğu CHP, Serkan Sarı gibi okuduğunu, dinlediğini anlamayan, partisine hakim olamayan, ilçe başkanından Meclis Üyesine partililerinin kendisini ciddiye almadığı eleştiri yapıyorum diye bilgisizliğini sergileyip talk showcu gibi hemşerilerimize kendini güldüren, birkaç gazeteci ve üç beş dedikoducunun kendi amacı için kullandığı trol haline düşmüş yöneticilere sahip olması hem ülkemiz hem şehrimiz için kayıptır.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli