Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Bakan Pakdemirle görüştü

AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Bakan Pakdemirle görüştü

AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Yavuz Subaşı, Adil Çelik, Belgin Gökçe Uygur ve Mustafa Canbey, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli´yi ziyaret etti.

AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Yavuz Subaşı, Adil Çelik, Belgin Gökçe Uygur ve Mustafa Canbey, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli´yi ziyaret etti.
Yaz dönemi boyunca Balıkesir´i karış karış gezip üreticilerin taleplerini not alan AK Parti Balıkesir Milletvekilleri, bu talepleri ve ilimizle ilgili konuları Bakan Pakdemirli´ye ilettikleri verimli bir toplantı gerçekleştirildi.
Üreticilerin ilettikleri önemli konulardan olan süt desteğinin litre başı en az 30 kuruş yükseltilmesi gerektiği, ayrıca Et ve Süt Kurumu´nun piyasaya müdahale ederek et alım fiyatlarının kurum marifeti ile makul bir seviyeye çıkarılması konularının ele alındığı toplantıda konuşan Bakan Pakdemir´li ?Üreticilerimizin taleplerinin farkındayız, geçen sene güzel bir fiyatlama yaparak üreticilerimizi mutlu ettik, İnşallah bu sene de Hazine ve Maliye Bakanlığı´mızla yaptığımız ortak çalışma sonucu üreticilerimizi memnun edecek bir sonuç alacağız.? dedi.
Dolu yağışından zarar gören çiftçilerin durumunun da ele alındığı toplantıda, mağduriyetlerin hızla giderildiği, eksik kalan noktalarda da çalışmaların devam ettiği bilgisi paylaşıldı.
Toplantıda, Manyas Ovası sulaması ve toplulaştırma çalışmaları kapsamında, tarla yollarının derhal tamamlanması konusu da ele alındı. İletilen talep sonrasında, Bakan Pakdemirli, konunun derhal çözümü için DSİ Genel Müdürü´ne talimat verdi.
Ardıçtepe Barajı konusunun da ele alındığı toplantıda, Bakan Pakdemirli tarafından, baraj konusunda ihtiyaç duyulan 12-13 milyon TL ödeneğin aktarılacağını bildirdi.
Toplantı sonrası açıklama yapan AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, toplantının çok verimli geçtiğini, Bakan Pakdemirli´yi Balıkesir´e davet ettiklerini bildirdi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli