Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

AK Parti, Erdek´te referandum startını başlattı

AK Parti, Erdek´te referandum startını başlattı

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Av. Hasan Demiraslan, "Sefer bizden, zafer Allah´tan" dedi

AK Parti Erdek İlçe Başkanlığı´nın organizasyonunda, Erdek Öğretmenevi konferans salonunda düzenlenen toplantıyla, sandık başkanlarıyla bir araya ge-lerek referandumun startını verdi.
Toplantıda hazır bulunan AK Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Demiraslan, referandum süreciyle ilgili sandık başkanlarına teknik bilgiler verirken AK Parti Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan, "Hayır" kampanyası başlatan CHP´yi sert sözlerle eleştirdi.
Demiraslan ve Bostan´ın da katıldığı Erdek sandık başkanları toplantısında referandum sürecinde izlenilecek yol haritası belirlenirken yeni anayasa hakkında partililerin bilgili olması istendi.
Toplantının açılış konuşmasını AK Parti Erdek İlçe Başkanı Kemal Kayan yaptı.
Toplantıda hazır bulunan partililer ile sandık başkanlarına teşekkür eden Başkan Kayan, sözü AK Parti Milletvekili Kasım Bostan´a verdi.
Milletvekili Bostan, CHP´lileri yerden yere vurdu
CHP´lilere hitaben çok sert ifadeler kullanan Bostan, "Tarihi boyunca CHP´nin tek bir işi vardır, o da vesayet odaklarının sözcülüğünü yapmaktır" dedi.
Anayasa paketinin gelişim süreciyle ilgili bilgi vererek konuşmasını sürdüren Bostan, "Bu süreç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin öncülüğüyle başladı. Sayın Bahçeli, ?İki başlı yönetim olmaz, dolayısıyla bunu teke düşürerek güçlü iktidarları korumak gerekir´ diyerek bizi göreve çağırdı. 

Biz de güçlü Türkiye´yi inşa etmek için mecliste kurulan komisyonla gece gündüz demeden çalışarak toplumun refahı, devletin bekası için nasıl bir değişiklik gerekiyorsa saatlerce günlerce tartışarak bugün sizlerin önüne gelen paketi oluşturduk. Şimdi sizlerin de izniyle bu Anayasa komisyonundaki partilerin bu pakete karşı nasıl tavır aldıklarına değinmek istiyorum. Hepinizin bildiği gibi bu pakete karşı AK Parti ve MHP bir safta yer alırken, Kandil´in sözcülüğünü yapan HDP ve CHP de karşı tarafta yer alıyor. CHP, yalan söylemlerle bir algı oluşturmak istiyor. ?Diktatörlük oluşuyor, padişahlık geri dönüyor´ sözleriyle yalan ifadeler kullanıyorlar. CHP diyor ya, hani diktatörlük geliyor diye, Allah aşkına milletin oyuyla sandıktan biri nasıl diktatör olacakmış. Sandıktan çıktıktan sonra belli bir sürenin ardından tekrar milletin karşısına geçecek bir adam diktatör olamaz. Bu yalan algıyı oluşturmak isteyen CHPliler, bir diktatör arıyorlarsa kendi partilerinin geçmişlerine bakmaları gerek. Asıl diktatörlüğü onlar tek partili dönemde bu millete uyguladılar. Tek parti dönemde CHP´nin il başkanları aynı zamanda o ilin valisiydi. Onlara bunları hatırlatacaksınız. Bu millet bunlardan bıktığı için 1923 yılından beri süre gelen tek parti diktasının ardından çok partili döneme geçildiğinde bunları tasfiye ederek bu milletin içinden çıkan liderleri ve kadroları iş başına getirdi. Yani Adnan Menderes´i tek başına güçlü bir şekilde iş başına getirdi. Peki, sonra ne oldu? Bunlar birtakım güçlerin vesayetliğini yaparak halkı kışkırtarak 1961 darbesi gerçekleşti. 1961 darbesinin arkasında CHP zihniyeti vardır. Bu zihniyet hâlâ 1961´de yapılan darbeye, darbe diyememektedir. Yakın zamanda ise AK Parti iktidara geldiği zaman ve partimize muhtıra verilerek kapatma davası açıldığında bu CHP yine aynı zihniyetin yanında yer aldı." diye konuştu.
CHP´nin bugüne kadar yapılan her büyük hizmete karşı çıktığını iddia eden Bostan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
?1. Boğaz Köprüsü yapılırken CHP zihniyeti ?bunu yapamazsınız´ dedi. Özal, 80´li yıllarda ikinci köprüyü yaparken bu zihniyet yine ?hayır´ dedi. Üçüncü köprüyü yapıyoruz, buna da ?hayır´ diyorlar. Hava alanı yapıyoruz, ona da ?hayır´ diyorlar. Bunlar her hizmete ?hayır´ dedi. Bunların dediği hayırların hiçbirinden bu millet hayır görmedi. Bunları millete iyi anlatmak gerek. CHP´lilerin tek bir işi vardır. O da vesayet odaklarının sözcülüğünü yapmaktır. Bugün bu Anayasa referandumu sürecinde karşımızda bir vesayet odaklarının sözcüsü CHP, iki Kandil´in sözcüsü HDP vardır. İşte biz bunlara karşı mücadele vereceğiz. Kiminle vereceğiz bunu, tabii ki milletimizle. Bizim için tek bir güç vardır. O da halkın iradesidir. Ben biliyorum ki biz onlardan daha bilgili daha cesaretli ve daha çalışkanız. Bu kutlu yürüyüşte Allah yar ve yardımcımız olsun."
Bostan´ın konuşmasının ardından Ankara´daki yoğun işleri nedeniyle toplantıya katılamayan AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı´nın telgrafı okundu.
Daha sonra söz alan AK Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Demiraslan ise toplantıya katılan sandık başkanları ve partililere teknik bilgiler vererek referandum sürecinde izlenilecek yol haritasını anlattı.
Demirarslan: ?Sefer bizden, zafer Allah´tan?
Sandık başkanlarıyla tanışan ve teknik bilgileri vererek izlenilecek yol haritasını anlatmasının ardından yeni Anayasa paketiyle de ilgili değerlendirmede bulunan Demiraslan, "Referandum sürecinde başarı sağlayabilirsek artık bir kaos ortamı olmayacak. Koalisyon dönemleri sona erecek, istikrar sağlanmış olacak. Güçlü hükümetler iş başında olacak. Bunca enerji ve oluşan kaos ortamının ardından kurulan komisyonla halkın önüne getirilen bu Anayasa paketi referandumunda Allah korusun % 49´da kalırsak her şey boşa gitmiş olacak. Onun için bu yapılan referandumun bir siyasi parti seçimi olmadığını, halk oylaması olduğunu, güçlü Türkiye´nin oylanacağını milletimize iyice anlatmamız gerekiyor. Son olarak bu toplantımıza yoğun ilgi göstererek katılan tüm Erdekli sandık başkanlarımıza ilçe teşkilatımıza ve özel olarak da AK Parti Erdek ilçe teşkilatımızın sekreteri tek başına çalışan Berrak hanıma teşekkür ediyorum. Sefer bizden, zafer Allah´tan hepinizi selamlıyorum." diyerek konuşmasını noktaladı.
Haber : Taygun Ertan



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli