Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

AK Parti Grubundan CHP´li belediyeye çarpıcı soru önergesi

AK Parti Grubundan CHP´li belediyeye çarpıcı soru önergesi

Erdek Belediye Meclisi´nin Kasım ayı toplantısında, AK Parti Grup Meclis Üyeleri tarafından soru önergesi verildi.

Erdek Belediye Meclisi´nin Kasım ayı toplantısında, AK Parti Grup Meclis Üyeleri tarafından soru önergesi verildi.

Erdek Belediyesi´nin iştirakleri, işgaliye ve kiralar, kiralık araçlar, protokoller, personele olan borçlar ile personel alımıyla ilgili, Kasım ayı Meclis toplantısında AK Parti Grup Meclis Üyeleri´nin soru önergesi vermesi dikkat çekiciydi. 

Erdek Belediye Meclisi´nin Kasım ayı meclis toplantısına, AK Parti grubunun verdiği önerge damga vurdu.  

AK Parti Belediye Meclis Grubu, 6 değişik konuya yer verdiği, Belediye birimlerince cevaplanmasını istediği önergelerinde şu sorulara yer verdi: 

İştirakler hakkında: Belediyemize ait iştirakler nelerdir, bu iştiraklerde şirketlerde hisse oranımız ne kadardır? Yönetim Kurulu ve Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcısı, Yönetim Kurulu Başkanları kimlerdir? 

Yönetim Kurulu ve üst düzey yöneticilere  sağlanan, huzur hakkı, ücret, pirim, ikramiye,  kar payı vs haklar, ödenek, yolculuk, konaklama, temsil gideri, ayni ve nakdi imkanlar, sigorta ve benzeri teminatlar nelerdir? 

Bu şirketlerin malik olarak ve kiralık araçları var mıdır, bunlar kime tahsislidir, kiralama bedeli nedir, kimden hangi tarihte hangi usulle kiralanmıştır? 

Şirketlerin 2016-2017-2018-2019 ve 2020 yıllarına ait dönemsel olarak bilanço, gelir tablosu ve mizanlarının bir liste halinde cevaplanmasını alınan bunların  birer suretlerinin tarafımıza verilmesi. 

İşgaliye ve kiralar hakkında: Belediyemize ve iştirakimiz şirketlere ait kiraya verilen menkul ve gayrimenkuller hangi tarihte ihalesi yapılmıştır? Muhammen bedeli nedir? Hangi bedel karşılığı ihale edilmiştir? Kiralama süresi ne zaman sona erecektir, sona eren kiralama süresi olan gayri menkul var mıdır? Bunlarla ilgili ne gibi işlem yapılmıştır? Süreler uzatılmış  mıdır, uzatılmışsa hangi şartlarda ne kadar uzatılmıştır? Kira süresi biten gayrimenkuller niçin süresi bitmeden ihaleye çıkarılmamıştır? Belediyemize ve iştirakimiz şirketlere ait işgaliye kapsamında verilen menkul ve gayrimenkul hangi tarihte hangi usulle tahsis edilmiştir,  ihalesi yapılmış mıdır? İşgaliye verilen kişiler nasıl tespit edilmiştir? İşgaliye süresi ne kadardır? İşgaliye bedeli kim tarafından hangi usulle belirlenmiştir? İşgaliye ve kira borcu olan kişi var mıdır? Belediyenin alacağı ne kadardır? Haklarında icra, tahliye davaları var mıdır? Her bir borçlunun kaç ay birikmiş kira borcu vardır? 

Kiralık araçlar hakkında: Belediyemiz ve iştiraki şirketlerde kullanılmak üzere kiralanan, hizmet aracı, makam aracı, iş makinesi, kamyon ve kamyonet vs. araçlarla ilgili olarak yapılan kira sözleşmelerinin birer örneğinin, araçların dökümü ve kim tarafından kullanıldığını, kime tahsis edildiğinin bildirilmesi. Ayrıca kiralanan her araç için ayrı ayrı olmak üzere ne kadar kira bedeli ödenmiştir? 

Protokoller hakkında: 31 Mart 2019 tarihinden bugüne kadar hangi Resmi Kurum, Dernek ve Vakıflar ile ortak Hizmet protokolü kapsamımda hangi projeler yapılmıştır? Bu projeler kapsamında Belediyemiz tarafından ne kadar harcama yapılmıştır? Bu kapsamdaki protokoller ile ilgili paydaşa ne kadar ödeme yapılmıştır? Resmi Kurum, Dernek ve Vakıf´Iara tahsis edilen menkul ve gayri menkul var mıdır, varsa nelerdir? 

Personele olan borçlar hakkında: Belediyemizin ve bağlı şirketlerimizin işçi ve memurlarına borcu olduğu bilinmektedir. Üstelik bazı işçi ve memurlara ödeme yapıldığı bazılarına yapılmadığı veya eksik yapıldığı personelimiz arasında konuşulmakta basına bu konular yansımaktadır. Personelimize borç miktarı toplam ne kadardır? Personel borcu neye göre ödenmekte veya neden ödenmemektedir? Maaş alacağı olan personele hakaret ve tehdit edildiği, mobing uygulandığı iddia edilmektedir. Bu iddialar doğru mudur bu konuda kimler hakkında şikayet ve soruşturma vardır, bu soruşturmaların akibeti nedir? Eski Belediye Başkanı  Hüseyin Sarı, Başkan Yardımcıları Canan Kırdar ve Hulusi Ay, Mali İşler Müdürü Ekrem Çetinkaya, Başkan Vekilleri Hasan Yapakçı, Ibrahim Beyoğlu´nun maaş veya huzur hakkı alacağı var mıdır? Alacakları varsa personel borcu ile uyumlu oranda mıdır? Belediye ve şirkete hiç gelmeden maaş tahakkuk ettirilen personel var mıdır, personelin işe gelip gelmediği hangi usulle tespit edilmektedir? 

Personel alımı hakkında: Belediyemizin ve bağlı şirketlerimizin işçi ve memurlarına borcu olduğu bilinmektedir. Üstelik bazı işçi ve memurlara ödeme yapıldığı bazılarına yapılmadığı veya eksik yapıldığı personelimiz arasında konuşulmakta basına bu konular yansımaktadır. Örneğin son olarak basına "Başkanvekili Hasan Yapakçı´nın oğulları M.Y ve H.A.Y, Başkan Yardımcısı  Canan Kırdar´ın kız kardeşi F.A, Belediye Meclis Üyesi Nimet Kalafat´ın gelini G.K. ve kız kardeşi Y.Ç.,  Fen İşleri Müdürü H.K´nın kızı E.K., İmar ve Şehircilik Müdür Vekili A.K´nin eşi O.K., Zabıta Müdürü O.H.E´nin yeğeni T.G., Destek Hizmetleri Müdürü M.Y.K´nın yeğeni Y.S.K., Çevre Koruma Müdürü O.A.A´nın yeğeni F.A., CHP Balıkesir eski Milletvekili Namık Havutça´nın yeğeni M. A. K., Başkanlık Makamı Sekreteri N.B ´nin eşi Ö.B., Başkanlık Makamı Hizmetlisi T.S´nin eşi E.S., Başkanlık Makamı Şoförü Ö.S´nin eşi S.S., Makam Şoförü M.B´nin eşi G.B., Makam Hizmetlisi R.T´nin eşi T.T´nin belediye  ve belediye şirketlerinde işe alındığı" yansımıştır.  

Basına da yansıyan bu liste doğru mudur, doğruysa bu kişiler hangi usulle, hangi eğitim ve nitelikleri  ile işe alınmış, bu şahısların tercih sebebi hangi liyakatleridir? İlçemizde iş bekleyen birçok kişi varken bu şahısların tercih sebebi nedir? Belediyemizin memur ve işçisine bir yıla yakın borcu olmasına rağmen bu şahıslar niçin işe alınmıştır? 

Haber: Tuncay Ertan



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli