Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Ak Parti Hükümetlerinde Elektrik Fiyatı 5 Buçuk Kat Arttı

Ak Parti Hükümetlerinde Elektrik Fiyatı 5 Buçuk Kat Arttı

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Türkiye´nin OECD ülkeleri içinde enerji fiyatlarının en çok artığı ülke olduğunu söyledi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Türkiye´nin OECD ülkeleri içinde enerji fiyatlarının en çok artığı ülke olduğunu söyledi.
?OECD birincisi´ olduğumuzu ileri süren Akın, ?2003 yılındaki elektrik fiyatı bugün vatandaşa 5 katından fazla fiyatla satılıyor. Akaryakıt fiyatları da ortalama 4 katından fazla zamlanmış durumda. OECD ülkeleri içinde Türkiye enerji faturaları en çok zam gören ülke, bu iktidarla birinciliği kimseye kaptırmıyoruz.? dedi.
Akın, elektrik fiyatının son gelen yüzde 14,90´lık artış ile kilovat saatinin 71 kuruş olduğunu, bu fiyatın 2003´teki 12,975 kuruş elektrik fiyatının yaklaşık 5 buçuk katı olduğuna dikkat çekti. Akın, elektrik ve doğalgaza yapılan zamların enerji şirketlerinin kredi borçlarının kapatılması ihtiyacı yüzünden ortaya çıktığını vurgulayarak, ?Yeni zamlar kaçınılmaz. Bankalar bir yandan da dağıtım şirketlerinin borçlarını yapılandırmak istiyor. Bu yapılandırmanın talep edilmesinin en büyük gerekçesi de içinde bulunan kriz. Bu krizi aşmak amacıyla belli aralıklarla elektriğe zam yapılıyor.? diye konuştu.
Bu zamlardan vatandaşın kurtarılmasını isteyen Akın ?Derhal, elektrik ve doğalgazda en az % 50 indirim yapılmalı. Döviz kurlarının rekor hareketlilik yaşadığı ve elektrik ile doğalgaz fiyatlarına zam yapıldığı 2018´in yaz aylarında dolar % 40 artmıştı. O zamanki zamların gerekçesi kur hareketliliği ve dolardaki rekor yükselişti. Yılsonuna doğru dolar % 35 oranında değer kaybetmişti. Ama zamlı tarifeler yerinde saydı. Bir tek Ocak 2019´da konut elektrik ve doğalgazında % 10 indirim yapıldı. Döviz kuru 2018 yılı zamlarının öncesindeki seviyede ama hala doğalgaza ve elektriğe zam geliyor. Tüm parametreler değerlendirildiğinde enerji faturalarında indirim yapmak mümkün.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false