Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

AK Parti İlçe Başkanı Sever: ?Malum şahıs kaldırımları sarıya boyamakla Erdek´i kalkındıracağını zannetti?

AK Parti İlçe Başkanı Sever: ?Malum şahıs kaldırımları sarıya boyamakla Erdek´i kalkındıracağını zannetti?

AK Parti Erdek İlçe Teşkilatında düzenlenen basın toplantısında Erdek Belediye Başkanına yüklenen AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, yılın 9 ayı yaz sezonunu bekleyen esnafın bu seneki yaz sezonunda Erdek Belediye Başkanı tarafından bilerek zor duru

AK Parti Erdek İlçe Teşkilatında düzenlenen basın toplantısında Erdek Belediye Başkanına yüklenen AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, yılın 9 ayı yaz sezonunu bekleyen esnafın bu seneki yaz sezonunda Erdek Belediye Başkanı tarafından bilerek zor duruma düşürüldüğünü iddia etti.
Erdek´le özdeşleşmiş asırlık çay bahçelerinin malum şahsın bir inadı yüzünden yerle bir edildiği öne süren AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, çay bahçeleri yapımında yaşanan gecikmeyi AK Partili Balıkesir Büyükşehir Başkanı A. Edip Uğur´un sırtına yüklemeye kalkan malum şahsa artık kimsenin inanmadığını belirtti.
Güney Marmara´nın incisi ilçemizde yaşayan turizm geliri dışında başka geliri olmayan halkın uzun yıllar sonra çaresizliğe bile bile itildiğini belirten Sever bunun tek sorumlusu olarak malum şahsı işaret etti.
Yerel yönetimin başına seçildiği günden itibaren sadece ve sadece kendi çıkarlarını düşünen ilçemiz ve halkımızın geleceğini önemsemeyen kendini bilmez bir idarecinin ve onun siyasi kolunun ilçemizi düşürdüğü içler acısı durumu hep birlikte bizzat yaşayıp üzüntüyle izlediklerini dile getiren Sever, ?Erdek halkına tepeden bakan, ?çay bahçeleri yapımı biraz gecikmişse ne olacak?? açıklamasında bulunan bu zihniyete ne zaman dur diyeceksiniz? sorusunu yöneltti.

Sever, konuşmasını şöyle sürdürdü:

?Erdek´in sembolü olmuş çay bahçelerinin hala yapılmayışı esnafımızı ve halkımızı ekonomik yönden ne kadar büyük bir maddi kayba soktuğunu üzülerek görüyoruz. Başarısızlıklarını devamlı surette örtbas etmek için büyükşehir engelliyor yalanını söyleyerek kurtulmaya çalışan malum şahıs Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisinin son toplantısında hepimizin de tanık olduğu açıklaması ile Büyükşehir Belediye Başkanından özür dileyerek böyle bir engellemenin söz konusu olmadığını itiraf etmiştir. Malum şahıs egolarına esir olmayıp Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu çalışmayı düşünseydi yıkılıp ta yapılamayan çay bahçeleri, kültür sarayı, hamam, botanik park ilçemiz halkının cebinden 1 kuruş çıkmadan yapılır aylar önce hizmete girebilirdi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanının AK Parti Erdek İlçe Başkanlığı yeni binasının açılışı için ilçeye yaptığı ziyarette malum şahsa hitaben ?3 tane kulübeyi yapamadı´ yönündeki suçlamasının çok doğru bir tespit olduğunu vurgulayan Sever, büyükşehir belediye meclisi toplantısında malum şahsın büyükşehir belediye başkanına yönelik ?benim mahallemde bunu söyleyemezsiniz? itirazının çok komik olduğunu dile getirdi. 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur´un, malum şahsa yönelik ?3 tane kulübeyi yapamadı´ suçlamasının çok yerinde yapılan bir suçlama olduğunu kaydeden Sever, malum şahsın 6330 Sayılı Kanunla Erdek´in Balıkesir Büyükşehrinde bir mahallesi olduğunu hafızasına kazımasını istedi.
2009-2014 dönemi görev yapan dönemin belediye başkanına Erdek´i panayıra çevirdi suçlamasında bulunan malum şahsın, göreve geldiği gibi Erdek´i Kobani´ye dönüştürdüğünün altını çizdi.
Panayır suçlaması yaptığı dönemi ilçenin arar hale geldiğini kaydeden Sever, ?Yaz dönemlerinde panayırı arar hale getirdiniz. Her yer insan sağlığını ve turizmi düşünmeyen derme çatma ne olduğu belirsiz seyyar büfe ve satıcılarla doldu taşıyor. Erdek´te turizmi tekrar canlandıracağız, alternatif turizm imkanlarını bulacağız beyanları ile gazetelere manşet attırmakla olmuyor bu işler. % 54 oyla geldiyseniz söz verdiğiniz projeleri gerçekleştirerek konuşacaksınız. Seçim zamanı doğum günü tarihime kadar tüm Kapıdağ´ın yollarını yapacağım dediniz yapmadınız. Kapıdağ yollarının asfaltlarını halkımız mağdur olmasın diyerek Büyükşehir Belediyesi yapmaya başladı hayırlı uğur´lu olsun.? dedi.
Erdek Belediyesi tarafından ihalesiz verilen işletmeler olduğunu öne süren Sever, buralardan kazanılan gelirlerin kimlerin hesabına yattığını sordu.

Sever devamında şunları kaydetti:

?Mavi Erdek, Güzel Erdek, Sarı Erdek ve bunun gibi ne amaçla ve kime hizmetle kurulduğu halkımız tarafından merak edilen şirketlerden kimlere ne kazanç sağlanmaktadır? Yıkmaya devam ettiniz; Türk Silahlı Kuvvetlerinin çok kıymetli mensubu olan aynı zamanda benimde meslektaşlarımın Astsubayların Dernek binasını kaçak yapı diyerek yıkım kararını alıp uyguladınız aynı şartlarda ve zamanda sizin tabirinizle kaçak yapılan Erdek Şehir Kulübü hakkında ne düşünüyorsunuz? Astsubayların sloganı ile cevap veriyorum ?PES´ diyorum. Erdek´te kaçak bina aramak için çok uzağa gitmenize gerek yok hemen yanınızdaki kişilerin tesis ve binalarına bakın görebilirsiniz. Durmadınız yıkmaya devam; Ocaklar Mahallesindeki yıkım kararı alınmış üç adet tesisten sadece birini işletme sahibinin siyasi düşüncesi yüzünden mühürlediniz ve yıkım kararını uyguladınız, bu ayrımcılık kanuni hakları kötüye kullanmak değil de nedir? Bir açıklama yaparmısınız? Bir senede hiçbir yatırım yapmadan belediye bütçesinin 50 Trilyon lira açık vermesi nasıl izah edilebilir? Marmarabirlik seçiminde verdiğiniz sözleri ne zaman yerine getireceksiniz? Marmarabirlik Genel Başkanının yaptığı açıklamaya cevap bile veremediniz. Maaş almayacağız sözü vermiştiniz, ama tıkır tıkır alıyorsunuz. Tek zeytin ağacı olanı üye yaparız dediniz yapamadınız. Yüzlerce kişiyi işe almak vaatleri verdiniz, bir kişiyi işe alamadınız. Malum şahıs kaldırımları sarıya boyamakla Erdek´i kalkındıracağını mı zannetti.?
?Susma sustukça sıra sana gelir? sözünü hatırlatan Sever, Erdek halkına bu gidişata ne zaman dur diyeceksiniz? diyerek konuşmasını noktaladı.
Haber Merkezi



özer özen
22.07.2015 17:56:02
Astsubaylar hiçbir partinin siyasi arenası değildir. Bu nedenle siyasi çekişmelerde astsubay ve emeklilerini öne çıkarmak kimseye yakışmaz, kaldıkı Sn.Hüseyin SARI´ya meslektaşlarımızdan oy verenlerin sayısı çok fazladır ve sevilen bir başkandır.

Asi Yıldırım
23.07.2015 12:02:33
Tatil için Erdek´te idim belediye hizmetleri gayet güzel yürütülüyor bu AKP ilçe başkanı Belediye başkanı partisinden olsaydı övgüler düzerdi bırakın çirkin kasaba politikalarını bu ülke hepimizin ayrıca atalarımız ne demişler önce gözündeki mertegi gör sonra başkasının gözünde çapak ara

  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli