Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

AK Parti Milletvekili Aydemir, Pazar Kule Sınır Kapısı´nda

AK Parti Milletvekili Aydemir, Pazar Kule Sınır Kapısı´nda

AK Parti Balıkesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir ve TBMM İnsan Hakları, Göç ve Uyum Alt Komisyonu Edirne Pazar Kule Sınır Kapısı´na gitti.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir ve TBMM İnsan Hakları, Göç ve Uyum Alt Komisyonu Edirne Pazar Kule Sınır Kapısı´na gitti.
TBMM insan Hakları, Göç ve Uyum Alt Komisyonu ile birlikte yıllardır Türkiye´ye sığınan ve Avrupa´ya gitmek isteyen Suriye mültecilerin durumları hakkında incelemelerde bulunmak üzere Pazar Kule Sınır Kapısı´na giden milletvekili Aydemir, Avrupa Birliği´nin mültecilerin sorunlarına çözüm bulmak yerine daha çok Avrupa dışında tutmak gibi insan haklarına uygun olmayan bir yol izlediğine dikkat çekti.
Suriyeli mültecilerin zor şartlar altında Avrupa´ya geçmeyi beklediğini belirten Aydemir, Avrupa Birliği´ni eleştirerek şunları söyledi: ?Bugün Avrupa Birliği izlediği politikalarla sığınma hakkını insanlardan esirgemekte, geri göndermeme kuralını ihlal etmekte ve en önemlisi de ülkemizin yükü paylaşmamaktadır. Avrupa Birliği´nin sergilediği bu tutum hiçbir şekilde insan haklarıyla uyuşmamaktadır. En kısa zamanda Avrupalı ülkeler ve Avrupa Birliği bu soruna çözüm bulmalı ve üstüne düşeni yapmalıdır.?
TBMM insan Hakları, Göç ve Uyum Alt Komisyonu olarak sınırda incelemeler yaparken, Yunanlıların sığınmacılara gerçek mermilerle ve biber gazı ile saldırı yaptığına bir mültecinin ölümüne 5 mültecinin yaralandığına yaşayarak şahit olduklarını dile getiren Aydemir, Avrupa Birliği´ne şu soruyu yöneltti: ?Türkiye´nin yıllarca koruduğu, yurt olduğu, ensar olduğu ve olmaya devam edeceği bu insanlara yapılan sistematik işkence ve insan haklarına aykırı tutuma Avrupa Birliği, insan haklarının sözde savunucuları nasıl göz yumabiliyor??
Mültecilerden Türkiye´de kalmak isteyenlerin kalabileceğini, gitmek isteyenlerin gidebileceğini, geri dönmek isteyenlerinde dönebileceğini dile getiren Aydemir, açıklamasını şöyle sürdürdü: ?Sığınma ve iltica hakkı tüm uluslar arası sözleşmelerde bir insan hakkı olarak belirlenmiştir. Geri gönderme ilkesine rağmen Yunanlıların bu şekilde ihlallerde bulunması bir askerlik suçudur. Buradan Avrupa Birliği´ne sesleniyorum. Nerede sığınma hakkı? Nerede Birleşmiş Milletler? Nerede Avrupa? Nerede arkasına sığındığını sözleşmeler? Avrupa Birliği ve Yunanistan burada insanlığı öldürüyor. Yazıklar olsun sahte insan hakları savunuculuğunuz.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli