Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Ak Parti Milletvekili Aydemir´in üyesi olduğu komisyon göreve başladı

Ak Parti Milletvekili Aydemir´in üyesi olduğu komisyon göreve başladı

Giresun İli Eynesil İlçesi´nde yaşanan Rabia Naz Vatan´ın şüpheli ölümünü araştırmak üzere TBMM tarafından kurulan araştırma komisyonunda görev alan AK Parti Balıkesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir, komisyon üyeleriyle birlikte Giresun İli Eynesil İlç

Giresun İli Eynesil İlçesi´nde yaşanan Rabia Naz Vatan´ın şüpheli ölümünü araştırmak üzere TBMM tarafından kurulan araştırma komisyonunda görev alan AK Parti Balıkesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir, komisyon üyeleriyle birlikte Giresun İli Eynesil İlçesi´ne gitti.
Başkanlığını AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu´nun yaptığı ve AK Parti Balıkesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir´in üyesi olduğu araştırma komisyon TBMM´de yaptığı ilk toplantının ardından Giresun´da incelemeler yaptı.
Milletvekili Aydemir ve komisyon üyelerinin ilk durağı Rabia Naz Vatan´ın baba evi oldu. Rabia Naz Vatan´ın babası Şaban Vatan ve annesi Atika Vatan ile görüşen komisyon üyeleri ve milletvekili Aydemir, basta Rabia Naz Vatan olmak üzere benzer çocuk ölümlerinin araştırılması ve gereken tedbirlerin alınması için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyerek acılı ailenin acısını paylaştıklarını ifade etti,
Araştırma komisyonu üyesi Pakize Mutlu Aydemir, ?Başta Rabia Naz Vatan olmak üzere şüpheli tüm çocuk ölümlerini araştıracağız ve alınması gereken tüm tedbirleri alacağız.? dedi.
Şüpheli çocuk ölümlerinin önüne geçilmesi için gereken her şeyin yapılacağının altını çizen Milletvekili Aydemir, şunları kaydetti: "Başta 11 yaşında şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden kızımız Rabia Naz Vatan olmak üzere şüpheli tüm çocuk ölümlerini araştırmak ve bunların önüne geçmek en büyük amacımız. Bugün Giresun Eynesil´de komisyon üyelerimiz ile Rabia Naz Vatan kızımızın Babası Şaban Vatan ve Annesi Atika Vatan ile görüşüp bilgiler aldıktan sonra, olay yerinde incelemelerde bulunup, olay ile ilgili, bilgi sahibi 14 kişinin ifadelerine başvurduk. Baba Şaban Vatan bize kızımızın ölümüyle ilgili rapordaki DNA´ları araştırmamızı istedi. Biz de hem olayı aydınlatılıp, varsa suçluların cezasını çekmesi acısından, hem de acılı babanın isteğinin yerine gelmesi açısından bu konuyu derinlemesine araştıracağız."
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli