Bugün, 19 Mart 2024 Salı

AK Parti Milletvekili Aydınlıoğlu

AK Parti Milletvekili Aydınlıoğlu

Erdek´te Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatıyor

Erdek´te Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatıyor
AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, 16 Nisan´da referandum ile vesayet sisteminin tamamen tasfiye edileceğini söyledi.
AK Parti Balıkesir Milletvekili Aydınlıoğlu, 16 Nisan´da yapılacak halk oylaması çalışmaları kapsamında ilçe ziyaretlerini Güney Marmara Bölgesi ile devam etti.
16 Nisan´da gerçekleştirilecek olan halk oylaması öncesinde çalışmalarını sürdüren AK Parti Balıkesir Milletvekili Aydınlıoğlu, Erdek´te partilileri ile bir araya geldi.
AK Parti Erdek İlçe Teşkilatındaki toplantının sona ermesinin ardından AK Parti Erdek İlçe Başkanı Kemal Kayan, ilçe yönetim kurulu, kadın kolları, gençlik kolları ve Erdek Belediye Meclisinin AK Partili Üyesi Y. Ceyhun Mırız´la birlikte esnaf va kırsal mahalle ziyaretlerine çıkan Milletvekili Aydınlıoğlu görüştüğü vatandaşlara, yaklaşmakta olan referandumda neden ´evet´ denmesi gerektiğini, Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin neler getirdiğini, neden önem arz ettiğini verdiği bilgilerle açıkladı.

Halk oylaması sonrasında vesayetçi zihniyet tarafından hazırlanan 1982 Anayasasının getirdiği sistem karmaşasının ortadan kalkacağını ileri süren Aydınlıoğlu, ?Cumhurbaşkanının doğrudan millet tarafından seçilmesi nedeniyle halka karşı siyasi sorumluluğunun olması ve geniş yetkileri nedeniyle gelecekte yürütmenin diğer tarafı olan Başbakan ve Bakanlar Kurulu ile yaşanabilecek muhtemel bir krizi ortadan kaldırmak için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Modelini MHP ile birlikte TBMM´den geçirdik. Bugün kriz olmamasının nedeninin Cumhurbaşkanımızla Başbakanımız arasındaki uyumdan kaynaklanıyor. Bu uyumun gelecek yıllarda seçilecek Cumhurbaşkanları ve Başbakanlar arasında olmayabilir. Şu anki sistemde yaşanan uyumsuzluklar nedeniyle Türkiye´ye çok büyük kayıplar yaşattı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde milletin yetkisi artırıldı. Aynı zamanda yapılacak seçimlerle yürütme yetkisi millet tarafından doğrudan seçilecek. Yasama yetkisi TBMM´ye ait olacak. Cumhurbaşkanı´nın yasa teklif etme yetkisinin olmayacak. Bu yetki sadece milletvekillerine ait olacak. Bu sistemde hükümet kurulamama sorununun olmayacak. Seçimden mutlaka tek başına iktidar çıkacak. Koalisyon ihtimalinin bu sistemde olmaması nedeniyle siyasi istikrar kalıcı hale gelecek. Seçmenin yarısından fazlasının oyuyla seçilecek Cumhurbaşkanı´na güvenoyu millet tarafından verilecek.? diye konuştu.
AK Parti iktidarına kadar ortalama 1,5 yılda bir hükümet değiştiğini ve bu günkü sistemin buna her zaman gebe olduğunun altını çizen Aydınlıoğlu, ?5 yıllığına ve en fazla 2 defa seçilme imkanına sahip olacak Cumhurbaşkanı´nın hızlı ve etkili yönetimi sayesinde ekonomik büyüme ve refahın artacak. Yürütme yetkisini millet adına kullanacak. Cumhurbaşkanı´nın millet tarafından doğrudan seçilmesi nedeniyle vesayet sisteminin tamamen tasfiye edilecek. Cumhurbaşkanı % 50´nin üzerinde bir oyla seçileceği için siyasette birliktelikler artacak. Kutuplaşma azalacak. Referandum öncesinde hayır diyenler tarafından temelsiz, mesnetsiz, gerçeklerle ilgisi olmayan, yanlış ve kafa karıştırıcı söylemler öne çıkarılıyor. Vesayet sistemi ile istediklerini yaptırmaya alışmış olanların millet iradesinin daha fazla öne çıkarılmasına karşı duruyor. Kaostan beslenen, yönetimde istikrar olmaması işlerine gelen PKK, FETÖ, DAEŞ ve diğer bütün terör örgütleri hayır diyor. HDP ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde hiçbir zaman iktidar olamayacağını düşünen CHP´nin Anayasa Değişikliğinde ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde olmayan hususları varmış gibi göstererek milleti yanıltmaya çalışıyor. Ancak millet bunlara asla kanmayacak. 16 Nisan günü milletin daha güçlü bir ´Türkiye´ için vereceği ´evet´ oylarıyla bu değişikliği onaylayacak" diye konuştu.
Ziyaret ettiği esnaf ve vatandaşlara yaptığı konuşmalarının ardından gelen soruları da cevaplayan Aydınlıoğlu, sisteminin neler getirdiğini, nelerin değişip nelerin değişmediğini karşı çıkanların öne sürdükleri itirazların neden yanlış olduğunu madde madde açıkladı.

Haber Medkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli