Bugün, 19 Mart 2024 Salı

AK Parti Milletvekili Aydınlıoğlu Kıbrıs´ta

AK Parti Milletvekili Aydınlıoğlu Kıbrıs´ta

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, 26.Dönem TBMM Başkanı seçilen İsmail Kahraman ve beraberindeki heyetle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetin ´de ziyaretlerde bulundu. KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sayın Sibel Siber tarafından parlamento heyeti

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, 26.Dönem TBMM Başkanı seçilen İsmail Kahraman ve beraberindeki heyetle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetin ´de ziyaretlerde bulundu.
KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sayın Sibel Siber tarafından parlamento heyeti Lefkoşe´de Ercan havalimanında karşılandıktan sonra Dr. Fazıl Küçük ün kabrine hareket edildi. Çelenk koyma ve şeref defteri imzalandı. Oradan KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş in kabri ziyaret edilerek çelenk töreni yapıldı ve şeref defteri imzalandı. Boğaz şehitliğinde Kıbrıs Savaşında şehit düşen kahramanların kabri başında dualar edildi, şeref defteri imzalandı. Girne de Kıbrıs Türk Barış Kuvvet Komutanı Korgeneral İlyas Bozkurt ile görüşme yapılarak barış kuvvetlerimiz ziyaret edildi ve Anı Fidanı dikildi.
Lefkoşe´ ye hareket eden TBMM parlamento heyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından Cumhurbaşkanlığında kabul edildi. Oradan Başbakanlığa geçen heyet KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu tarafından karşılanarak görüşmelerde bulunuldu.
Kıbrıs´tan sorumlu olan Başbakan yardımcısı Tuğrul Türkeş in de aralarında bulunduğu TBMM heyeti daha sonra Türkiye Büyükelçiliğinde görüşmelerde bulunarak, Tarihi Selimiye Cami ve Yunus Emre Kültür Merkezini de ziyaret etti ve heyet Türkiye´ye döndü.
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli