Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

AK Parti Milletvekili Kırcı, Gazze´li konuklarını ağırladı

AK Parti Milletvekili Kırcı, Gazze´li konuklarını ağırladı

AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Gazze İslam Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Nasreddin Elmezaini, Mütevelli Heyeti Üyesi ve eski Rektörü Kamalain K. Shaath ve Üniversitenin Yurtdışı Temsilcisi Muin Naim´i makamında kabul etti.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Gazze İslam Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Nasreddin Elmezaini, Mütevelli Heyeti Üyesi ve eski Rektörü Kamalain K. Shaath ve Üniversitenin Yurtdışı Temsilcisi Muin Naim´i makamında kabul etti.
Elmezaini ve Shaath ile İslam Üniversitesi ve yapımında sona yaklaşılan Filistin - Türkiye Dostluk Hastanesi´nin son durumuyla ilgili Kırcı´yla bilgi alışverişinde bulundu.
Kırcı, ?2012 yılında AK Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkanlığındaki görevim kapsamında Gazze Üniversitesi ile irtibata geçmiş ve söz konusu hastane projesinin hayata geçmesine katkı vermiştik. O dönemde Başbakanımız olan Cumhurbaşkanımız Türkiye´nin bu hastaneye destek vermesi konusunda son derece hassas davranmış, çok hızlı bir biçimde hastanenin inşaatına başlanmıştı. TİKA tarafından yapılan Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi önümüzdeki günlerde hizmete açılacak. Bu gelişme Gazze´li kardeşlerimiz kadar bizleri de heyecanlandırmıştır. Son derece modern ve her türlü tıbbi imkanın olduğu bu hastane Gazze´deki en büyük hastane olacak.? dedi.
15 Temmuz gecesi hiç uyumadıklarını, sürekli dua ettiklerini anlatan Elmezaini ve Shaath, Türkiye´deki barış ve güvenliğin ümmet için çok önemli olduğunu dile getirdi.
Kırcı ?O gece Meclis´te hain örgütün bombardımanı altında Filistin´den dostlarımız bizi aradılar, dua ettiler, Türkiye´nin yanında olduklarını söylediler. Türkiye tüm bu coğrafyanın ümididir. Biz daima Filistin halkının haklı davasının destekçisiyiz. Filistin ile çok güçlü tarihi ve kültürel bağlarımız var. Kudüs ?kırmızı çizgimizdir´ dedik ve İslam İşbirliği Teşkilatı´nın tarihi Doğu Kudüs kararına ve BM´de 128 ülkenin desteği ile alınan karara öncülük ederek tarihi sorumluluğumuzu yerine getirdik. Biz bu konunun uluslararası her alanda takipçisiyiz. İslam Alemi olarak Kudüs konusunda gösterdiğimiz dayanışmayı bilimsel ve kültürel alanlardaki sıkı işbirliği ile taçlandırırsak çok daha fazla mesafe alabiliriz. Bu konuda Sayın Elmezaini ve Shaath ile görüşmemizde, Gazze İslam Üniversitesi´ndeki öğrencilerimize hem maddi hem bilimsel anlamda nasıl destek olabiliriz, ne türden işbirliği içinde bulunabiliriz diye istişarelerde bulunduk? dedi.
Görüşmenin sonunda Gazze İslam Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Nasreddin Elmezaini ?Gazze tarihinde bugüne kadar hiç görülmemiş zor şartlarda mücadele ediyor. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a ve Türkiye´ye Filistin halkının davasına yönelik göstermiş olduğu asil ve cesur duruşundan dolayı teşekkür ve takdir ediyoruz? dedi.
Elmezaini, İsrail saldırılarında yaralanan gaziler için açılan Rehabilitasyon Merkezindeki Filistinli kardeşlerimizin yapmış olduğu geleneksel şalı hediye etti.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false