Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

AK Parti´li gençlerden ?Şehrimi Tanıyorum? projesi

AK Parti´li gençlerden ?Şehrimi Tanıyorum? projesi

AK Parti Balıkesir İl Gençlik Kolları Başkanlığı, ?Şehrimi Tanıyorum´ isimli bir projeye imza attı.

AK Parti Balıkesir İl Gençlik Kolları Başkanlığı, ?Şehrimi Tanıyorum´ isimli bir projeye imza attı.
AK Parti Balıkesir İl Gençlik Kolları tarafından hazırlanan proje ile ülkenin dört bir yanından öğrenim için Balıkesir´e gelen üniversiteli gençlere Balıkesir´in ilçeleri tanıtılıyor.
AK Parti´li gençler tarafından yürütülen?Şehrimi Tanıyorum Projesi?nin ilk durağı Havran İlçesi oldu.
AK Parti Havran İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı´nın ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte bahçeleri ziyaret eden üniversite öğrencileri mandalina hasadı yaparken, renkli görüntüler yaşandı.
Proje hakkında bilgi veren AK Parti Balıkesir İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Zahid Bayram, ?Üniversiteli genç kardeşlerimizle buluştuğumuzda bizden her zaman gezi yapmaya yönelik talepleri ve bu gelen talepler ise hep il dışı yönünde oluyordu. ?Peki üniversite eğitimi almaya geldiğiniz şehri ne kadar tanıyorsunuz?´ diye bir soru sordum; Gelen cevaplar sadece merkezimizde bulunan bir kaç ürün ve bir kaç merkezi yerden öte geçmedi. Dedik ki biz ilk önce Balıkesir´i sizlere tanıtalım. Görmediğiniz, bilmediğiniz şehrimizin gizli kalmış zenginliklerini sizlere gösterelim. ?Şehrimi Tanıyorum´ projemiz bu gereklilikten dolayı ortaya çıktı. İlk rotamızı Havran´a çevirdik. Havran ile ilgili sorular sorduğumuzda da gelen cevaplar yine bir kaç bilgiden öte geçmedi. Gençlerimize Havran´da turunçgil yetiştiriciliğinin olduğunu söylediğimizde ise çok şaşırdılar.? dedi.
?Şehrimi Tanıyorum´ projesinin diğer ilçeleri de kapsayarak devam edeceğini söyleyen Bayram, ?Biliyoruz ki genel olarak yetiştirilen turunçgil ürünler Akdeniz iklimi ürünleri. Biz de Balıkesir´de öğrenim gören üniversiteli genç kardeşlerimizi Havran´da mandalina bahçesine getirdik. Balıkesir´de turunçgil yetiştiriciliğinin yapıldığını, Havran´ın zeytin kadar mandalina yetiştiriciliği ile de farklı bir İlçe olduğunu gösterdik. Mandalina bahçesini ziyaret edip, kışlık mandalinalarını da genç kardeşlerimiz kendileri topladılar. Hepsine afiyet olsun diyorum. Bir sonraki ilçemizin güzelliklerini ?Şehrimi Tanıyorum´ projemiz ile hız kesmeden üniversiteli genç kardeşlerimiz ile gerçekleştirmeye devam edeceğiz.? diyerek sözlerine ekledi. Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false