Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

AK Parti´li meclis üyelerinden esnafa nefes aldıracak teklif

AK Parti´li meclis üyelerinden esnafa nefes aldıracak teklif

Pandemi süreciyle başlayan kısıtlamalardan dolayı tüm ülkede olduğu gibi ilçemizde de birçok sektör olumsuz etkilenmiş ve küçük esnafımız işin içinden çıkılmaz zorluklarla karşı karşıya kalmıştı.

Pandemi süreciyle başlayan kısıtlamalardan dolayı tüm ülkede olduğu gibi ilçemizde de birçok sektör olumsuz etkilenmiş ve küçük esnafımız işin içinden çıkılmaz zorluklarla karşı karşıya kalmıştı.
Devletin esnafımıza yaptığı hibe ve kira desteğinden sonra, dün gerçekleşen Erdek Belediye Meclisi toplantısında, AK Parti´li Meclis üyeleri, esnafa bir nebze olsun nefes aldıracak teklif sundu.
Meclisin AK Parti´li üyelerince, pandemi döneminde işyerleri kapatılan esnaftan kapalı kaldığı dönemde kira ve işgaliye bedeli alınmaması, ayrıca satış, kiralama ve işgaliye bedellerinin herhangi bir gecikme zammı ve faiz uygulanmadan eşit taksitler halinde ertelenmesi talep edildi.
Erdek Belediye Meclisi´nin AK Parti´li üyelerinin verdiği teklifin içeriğinde; Satış, kiralama, işgaliye (ecrimisil) bedellerinin herhangi bir gecikme zammı ve faiz uygulanmadan eşit taksitler halinde ertelenmesi. Faaliyeti durdurulan veya bulunmayan işletmelerin faaliyette bulunmadığı döneme ilişkin kira ve işgaliye (ecrimisil) bedeli alınmamasına faaliyetlerinde azalma olan işletmelerden gerekli bilgi ve belgeleri müracaat etmeleri halinde değerlendirmeye alınmasına, kapanmasa bile kullanım bedeli 2.000 lira altındaki bütün işletmelerden % 50 oranında indirim yapılması yer alıyor.
Verilen teklif oy birliği ile incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyon Başkanlığı´na gönderildi.
Erdek Belediye Meclisi´nin AK Parti´li üyeleri, esnafı ilgilendiren teklifi, ülkemizde pandeminin görüldüğü Mart 2020´den bu yana korona virüs tedbirleri kapsamında kepenk kapatan ya da faaliyetleri kısıtlanan esnafın büyük bir gelir kaybına uğradıkları için Meclis´e sunduklarını bildirdi. 

Pandemi tedbirleri kapsamında uygulanan kısıtlamalardan dolayı zor günler geçiren esnafı rahatlatmak için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin kabul ettiği teklifi Erdek Belediye Meclisi´ne sunduklarını dile getiren AK Parti´li Meclis üyeleri ?Umarız teklifimiz komisyonda kabul görür ve esnafımıza katkı sağlamış oluruz. Devletimiz esnafa hibe ve kira desteği yaptı bizlerde esnafımızın bir nebze olsun yanında olmak istiyoruz." diye konuştular.
Bilindiği gibi pandemi döneminde kapalı olan işyerlerinden işgaliye ücreti alınmayacağı dönemin Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı tarafından geçtiğimiz yıl gündeme getirilmiş, ancak mecliste Erdek Belediyesi´nin zarara uğramaması adına işgaliye ve kira ücretlerinin alınması yönünde karar çıkmıştı.
Haber : Tuncay Ertan



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli