Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

AK Parti Balıkesir İl Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı

AK Parti Balıkesir İl Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı

Uğur, Cumhurbaşkanı adayını Erdoğan olarak açıkladı

AK Parti Balıkesir İl Danışma Kurulu'nun Mayıs 2014 ayı toplantısı yapıldı.
AK Parti Erdek İlçe Başkanı Hikmet Onay ve bir kısım yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı Balıkesir Balkon Canter'de düzenlenen toplantıya, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Cemal Öztaylan, Ali Aydınlıoğlu, Balıkesir eski Milletvekili Ayşe Akbaş, Balıkesir İl-Merkez ve bağlı ilçelerin AK Parti teşkilatları, Balıkesir'deki AK Partili Belediye Başkanları ile AK Partili eski belediye başkanları katıldı.
Partililerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda açılış konuşmasını AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mahmut Poyrazlı yaptı.            
Baştarafı Sahife 1'de
Konuşmasına Soma'da yaşanan acıya değinerek başlayan Poyrazlı, Soma'da 301 ailenin ocağına ateş düştüğünü söyleyip, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.
Yaşanan kazadan sonra devletin gösterdiği gayretleri başından beri takip ettiklerini belirten Poyrazlı, Balıkesir olarak kendilerinin de büyük acı yaşayarak 104 şehit verdiklerini ifade etti.
Poyrazlı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
Şehitlerimizin evlerini tek tek ziyaret ederek, gereken yardımları yapıyoruz. Yaşanan bu acıdan rant sağlamaya çalışanları Yüce Allah'a havale ediyorum. Böyle acılar bir daha inşallah yaşanmaz.”
Poyrazlı: 30 Mart'ta tarih yazdık”
Balıkesir olarak 30 Mart'ta yapılan seçimde güzel bir başarıya imza attık. Seçimden alnımızın akıyla çıktık. Başta Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere 20 ilçenin 14'ünü kazanıp, yıkılmaz deniler kaleleri yıktık. Bu başarı elbette ki siz teşkilatlarımızın eseri olup, eserinizle ne kadar övünseniz azdır. Erdek, Edremit, Ayvalık, Bandırma, Manyas ve Balya ilçelerimizde, parti teşkilatlarımızın samimi olarak yaptıkları gayretlerine rağmen buralarda başarılı olamadık. İnanıyorum ki, teşkilatlarımızın gösterdiği gayretler bir gün başarıya ulaşacaktır.”
Aydınlıoğlu: 30 Mart'ta destan yazdık”
30 Mart'la birlikte hem Büyükşehir olmanın sevincini yaşadık, hem de seçimlerde adeta Balıkesir olarak büyük bir destan yazarak, seçimlerde her türlü ittifakları deneyerek Türkiye'deki gelişme, kalkınma ve ilerlemenin önüne set çekerek AK Partiyi yıkmak için uğraşan şer odaklarına gereken cevabı verdik. Solun kalesi Burhaniye'yi almanın mutluluğunu yaşadık.” 
Aydınlıoğlu: Türkiye 2013'te % 143 büyüdü”
Ülkemiz büyük medeniyetine geri dönüyor. Türkiye geçen yıl % 143, Amerka % 110, Japonya % 108, İngiltere % 105 büyüdü. Türkiye 10 yılda Avrupa'nın 5, Amerika'nın 3, Japonya'nın 8 katı büyüdü. Türkiye artık parasını faiz lobilerine yedirmiyor. Türkiye 21. yüzyıla 2 temel politika ile giriyor. Etki alanını genişleten ve kaynaklarını sonuna kadar kullanarak kalkınmasını IMF'siz sürdüren Türkiye.”
Aydınlıoğlu: Zor bir coğrafyada yer alıyoruz”
Terör sorununu bir an önce çözersek, ülkemiz hedeflerine 10 yerine 5 yılda ulaşır. Bu sorumluluk sadece 1 reyin değil, büyük bir coğrafyanın sorumluluğudur. Bu coğrafya zordur, bu zor coğrafya ancak korkusuz, cesur vatan evlatlarıyla şahlanacaktır. Bu ülkede Anadolu insanının canı yandı, faizden yaktılar, terörden yaktılar, onların çocukları ölmedi, şehit cenazelerine üzülmediler sadece seyredip üzülüyormuş gibi yaptılar. Herkesin korktuğu ve üzerine gidemediği terör konusunda tüm siyasi hayatını riske ederek, ben bu işe baş koydum, bunu bitireceğim diyenler bu ülkenin gerçek evlatlarıdır. Bu süreç yeni Türkiye'nin inşa mücadelesidir.”
Aydınlıoğlu: Cumhurbaşkanlığı seçimi çok önemli”
Dağın ardında parlayan bir elmas var, bu elması elimize aldığımızda ülke insanımızın yüzü gülecek buna az kaldı. Şimdi önümüzde önemli bir yol var, çıkış noktası var. Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Başbakanımız zaten 3 dönemdir Başbakan, onun kendi şahsına bir isteği yok ama onun ülke için bir sıkıntısı var. O artık bu ülkede faizleri istemiyor. Depremlerde, afetlerde, kazalarda cesetler günlerce sokakta kalsın istemiyor. Hastane kapılarında hastalar rehin alınsın horlansın istemiyor. Engelliler, kimsesizler yalnız kalsın istemiyor. Gece yarıları bildirileri, İhtilaller olsun istemiyor. O yüzden Cumhurbaşkanlığı seçimleri için yine kapı kapı halkımıza gidip bunları anlatalım.”
Öztaylan: Bizans oyunlarını 30 Mart'ta def ettik”
AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, yaptığı konuşmada, gezi olaylarını kast ederek, bugün Bizans oyunlarının birinci yıldönümü olduğunu aktardı.
Türkiye'de geçmişte hepimizin üzerine oynanan ve bundan sonra da oynanacak olan Bizans oyunlarının bugün yıldönümü. 3 ağaç için memleketin ne hale geldiğini ve ne getirilmek istendiğini gördük” diye konuşan Öztaylan, 30 Mart seçimlerinde her türlü Bizans oyunlarını bertaraf ettik. 17 Aralık, Taksim oyunları bunlardan nemalanan, fayda gören kimdir? Bu olaylar ülkemize neler kaybettirdi? Faiz lobisi kazandı. Esnafımızın kullandığı kredi % 10 arttı, büyüme durdu, Merkez Bankası'ndaki döviz rezervi azaldı. Bu ülkeyi sevenler, sayanlar üzülürken sanki onlar bu iktidar gidecek diye ellerini ovuşturdular. Onların beklentileri kaos'tu” dedi.
Öztaylan'dan sonra Balıkesir Koordinatör Milletvekili sıfatıyla Bursa Milletvekili İsmet Su kürsüye geldi.
Su, Balıkesir'in 30 Mart'ta çok güzel sınav verdiğini anlattı. Balıkesir'de güzel hizmetlerin olacağına inancının tam olduğunu söyleyen Su, Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde en büyük hedeflerinin partisinin göstereceği adayı Çankaya Köşküne taşımak olacağını açıkladı.
İl Danışma Kurulu Toplantısının son konuşmasını yapmak üzere kürsüye Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur geldi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, 30 Mart'ta kadar 9 belediyeye sahip olan AK Partinin 30 Mart seçimleriyle kazandığı belediye sayısını 15'ı çıkardığını hatırlattı.
Uğur: Balıkesir'de kazandığımız belediye sayısını % 70 arttırdık”
AK belediyecilik anlayışını Balıkesir'de göstereceklerine vurgu yapan Büyükşehir Başkanı Uğur, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi dışında Balıkesir'de 14 ilçe belediyelerini kazanan belediye başkanları ile birlikte yürütecekleri çalışmalarla AK Belediyeciliği tüm Balıkesir'e göstereceklerini öne sürdü.
Balıkesir'in insan zenginliği ile büyüyebileceğini işaret eden Uğur, halkın 30 Mart'ta kendilerine Balıkesir'i büyütmek için 30 Mart'ta yetki verdiğini bildirdi.
İl danışma Kurulu toplantısına katılanlara hitaben, Bizim ustamız kim?” diye soran Uğur, cevabı Recep Tayyip Erdoğan olarak verdi.
İstanbul, Kocaeli ve Bursa İllerinin Büyükşehir olmasının kendileri için büyük avantaj olduğuna dikkat çeken Uğur, bu belediyeler ile birçok konuyu paylaştıklarını, yardım aldıklarını, bu nedenle kendilerini şanslı olduklarını açıkladı.
AK parti olarak girdikleri bütün seçimlerden başarıyla 1. ci parti olarak çıkmalarını hazmedemeyenler olduğunu vurgulayan Uğur, Bizler şimdi, Balıkesir'de kaybetmeyi hazmedemeyenler ile de mücadele ediyoruz” dedi.
Uğur: Cumhurbaşkanı adayımız Başbakanımız Erdoğan'dır”
Cumhurbaşkanlığı seçiminin hayırlı olması temennisinde bulunan Uğur, Cumhurbaşkanı adayı olarak Recep Tayyip Erdoğan ismini açıklayıp, adaylığının hayırlı ve uğurlu olmasını açıkladı.
Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasıyla AK Partinin biteceğini söyleyenlerin hayal kırıklığına uğrayacağını vurgulayan Uğur, konuşmasının sonunda Soma'da maden kazasında şehit olan madencilere rahmet dileyip, kazadan sonra Soma'da şehit olan Balıkesir'deki madencilerin ailelerine 2'şen bin lira yardım yaparak gönüllerine su serptiklerini sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli