Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

AK Parti Balıkesir Siyaset Akademisi başladı

AK Parti Balıkesir Siyaset Akademisi başladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylunun start verdiği Siyaset Akademisine 187 kayıt yapıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu`nun start verdiği Siyaset Akademisi`ne 187 kayıt yapıldı. 
Balıkesir Karesi AVM`deki programda konuşan Soylu, AK Partinin Siyaset Akademisi`nin CHP ve MHP tarafından taklit edildiğini ileri sürdü. 
AK Parti Balıkesir İl Teşkilatı, Karesi AVM Toplantı Salonu`nda siyaset akademisi eğitimlerini başlattı. 187 kaydın yapıldığı ve 5 hafta eğitimlerin verileceği siyaset akademisi açılış törenine Genel Başkan Yardımcıları Süleyman Soylu, Edip Uğur, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda partili katıldı. 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, yaptığı konuşmada yerel yönetimlerin önemine değindi. 
Uğur, "Biz AK Parti Teşkilatları olarak 2014 yerel yönetim seçimlerine disiplinli bir şekilde çalışarak hazırlanıyoruz. Siyaset akademisi bu açıdan önemli, herkes istifade ediyor. Bu dönem siyaset akademileri Lider Ülke Türkiye Yerel Yönetimler Programı adı ile yapılıyor. AK Parti`nin kuruluşu da yerel yönetimlere dayanıyor. Balıkesir bundan 10 yıl önce İzmir-Bursa arasına sıkışmış bir il olarak görülüyordu. AK Parti Belediyesi`nin eli değdikten sonra Balıkesir kent oldu" dedi.
Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, siyaset akademisinin önemine vurgu yaptı. 
21. yüzyılda ekonomik ve siyasi olarak birçok değişimin yaşandığını söyleyen Soylu, "Bir tahterevalli düşünün lütfen, hem güç hem ekonomik olarak batının üstte, doğunun ise altta olduğu bir haldi dünya. 2020 dünyanın bir örneğini vereyim. 20 trilyon dolar Amerika, 20 trilyon dolar Avrupa, 20 trilyon dolar Çin, 13-15 trilyon dolar Hindistan dünya böyle bir eksen ile karşı karşıya. Neredeyse birbirine denge haline gelmiş, yepyeni bir dünyadan bahsediyoruz" dedi.
2000 yılında dünyanın gelişmiş ülkelerinin aldıkları payın % 63 olduğunu kaydeden Soylu, 2010 yılında gelişmiş ülkelerin aldıkları payın % 52 olduğunu belirtti. 
Süleyman Soylu, "Bu rakamlar tam anlamı ile şu demek. Gelişmişlik ve az gelişmişlik ekseninde birbiri ile rekabet halinde olan bir dünya var. Biz Amerika`nın ipad cihazını üretmek için Çin`in gücüne ihtiyacı olduğunu es geçtik. Amerika, onu Çin`de yaptırmak zorunda kalıyor. Herkesin birbirine ihtiyacı olduğu bir dünyadan söz ediyorum. Belki dünyada oluşan bir kriz, navlunları, buğdayları yükseltecek ve herkesin hayatı bundan ciddi bir şekilde etkilenecek. 2008 krizinden sonra 21. yüzyıl ekonomisine bambaşka bakmalıyız. 20. yüzyıl ekonomisi gibi değerlendirmemeliyiz. Para ve kur politikalarını 20. yüzyıl ekonomisinin sorunları gibi çözmeye çalışan Avrupa ve Amerika patinaj yapmaktadır. FED, Amerikan Merkez Bankası ve Avrupa Merkez Bankası bu konuda ciddi bir sıkıntı ile karşı karşıyadır. Bu nedenle her 3 ayda bir ayda bir, bazen Güney Kıbrıs, bazen ispanya, bazen İtalya ciddi bir ekonomik buhran ile karşı karşıyadır. Çünkü paradan para kazanma dönemi artık sona ermiştir. Yani o faiz dönemi bitmiş ve sona ermiştir" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı