Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Ak Parti Balıkesir Temayülünde 1. Sırada Karatan Çıktı

Ak Parti Balıkesir Temayülünde 1. Sırada Karatan Çıktı

Geçtiğimiz pazar günü Balıkesir Balkonuk Kongre Merkezinde yapılan ve Balıkesir'in 20 ilçesinden de yoğun bir katılımın olduğu temayül yoklamasının sonuçları resmi olarak açıklanmasa da genel merkezden alınan bilgilere göre temayülü ve partililerin gönlün

Geçtiğimiz pazar günü Balıkesir Balkonuk Kongre Merkezinde yapılan ve Balıkesir’in 20 ilçesinden de yoğun bir katılımın olduğu temayül yoklamasının sonuçları resmi olarak açıklanmasa da genel merkezden alınan bilgilere göre temayülü ve partililerin gönlünü 1.lik ile kazanan Emin Mehmet Karatan oldu.
2011 yılında yine partililerin desteğini alarak 6. sıra adayı olan Karatan, 2015 Genel seçimlerinde kaldığımız yerden devam diyerek aday adaylık başvurusu yapmıştı. Balıkesir’in her ilçesinde ve teşkilatlarda çok sevilen başarılı iş adamı temayül öncesinde de seçim turu yaparak belediye başkanları, ilçe başkanları ve partili üyelerle buluşmuştu.
AK Parti Balıkesir Milletvekili aday adayı Emin Mehmet Karatan’ ın, Nisan ayında açıklanacak AK Parti Balıkesir Milletvekili Aday listesinde ilk üç içerisinde yer almasına artık kesin gözüyle bakılmaya başlandı. 77 milletvekili aday adayından 52 tanesinin temayül yoklamasına alındığı nabız ölçmede, Gönen gibi Balıkesir’de ki tüm AK Partili teşkilatların desteğini arkasına alan aday adayı Karatan oldu. Gönen’in yıllardır süregelen milletvekili çıkarma özleminin Karatan ile son bulması beklenirken; AK Parti’nin tüm illerde olduğu gibi Balıkesir’de de 1 Mart Pazar günü partililer nezdinde gerçekleştirdiği eğilim yoklamasının şampiyonu Emin Mehmet Karatan oldu.
Bugünlerde Ankara’da genel merkez mülakatlarında olan Karatan’ın; genel merkez takdiri ve kamuoyu anketleri sonucunda da başarısını korursa bu sene Ankara’ya gideceği ve Balıkesir Milletvekili olacağına kesin gözüyle bakılıyor.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli