Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

AK Parti Erdek Kadın Kollarından 8 Mart mesajı

AK Parti Erdek Kadın Kollarından 8 Mart mesajı

AK Parti Erdek İlçe Kadın Kolları Başkanı Pakize Ciciler, 8 Mart Pazar günü kutlanacak Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.
Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze kadar kadınların, eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında başarıyla görev aldığını ve bundan sonra da almaya devam edeceğini belirten AK Parti Erdek İlçe Kadınlar Kolu Başkanı Pakize Ciciler, son yıllarda kadın sayısının her alanda artarak devam ediyor olmasının, değişim ve dönüşümün en somut örneği olarak değerlendirilmesi gerektiğine işaret etti.
AK Parti olarak Cumhuriyet tarihinde ilk defa TBMM`de Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu kurulduğunu hatırlatan Ciciler, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun yine AK Parti hükümeti sayesinde TBMM`de kabul edildiğini dile getirdi.

Ciciler, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu Kanun ile şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması amacıyla, sosyal yardımlarla sosyal hizmetleri birlikte yürüterek, ülkemizde bir ilki gerçekleştirip Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı kurduk. Aile içi şiddet sorunu ve benzeri sorunların çözümü, aileye değer veren görüşlerin gelişmesiyle sağlanabilir. Aile, şiddeti değil, merhamet ve barışı temsil etmelidir. Basına yansıyan kadına şiddet görüntülerinin toplumun içini acıttığını, bu görüntülerin son bulabilmesi için herkesin elinden gelen çabayı göstermesi kaçınılmazdır.”
Ciciler: “8 Mart Pazar günü parti binamızda bayanlara yönelik resepsiyon programı var”
8 Mart Dünya Kadınlar Günü`nü düzenlenecek etkinlikle kutlayacaklarını açıklayan Ciciler, 8 Mart Pazar günü AK Parti Erdek İlçe Başkanlığı binasında saat 13:30’da başlayacak programda, bayanlara yönelik resepsiyon düzenleneceğini belirtip, ilçemizdeki tüm bayanları etkinliğe katılmaya davet etti.

Haber: Mehmet Ertan



Anahtar Kelimeler:
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu