Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım Balıkesir'de

AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım Balıkesir

Türkiye Cumhuriyeti eski Başbakanlarından, AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım bir dizi ziyaret ve açılış yapmak üzere Balıkesir’e geldi.

Türkiye Cumhuriyeti eski Başbakanlarından, AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım bir dizi ziyaret ve açılış yapmak üzere Balıkesir’e geldi.  

Kuvâ-yi Milliye şehri Balıkesir'de gün boyu yoğun bir program gerçekleştiren Binali Yıldırım, ilk olarak Kızılay tarafından yürütülen "81 İl 81 Anaokulu Projesi" kapsamında Hayırsever Hatice Koç tarafından Bigadiç’te yapımı tamamlanan 'Hatice Koç Kızılay Anaokulu'nun açılışını gerçekleştirdi. 

Programa Binali Yıldırım ve Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Balıkesir Milletvekilleri Belgin Uygur, Pakize Mutlu Aydemir, Mustafa Canbey ve Yavuz Subaşı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bigadiç Kaymakamı M. Halis Aydın, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Tarık Hekimoğlu, Bigadic Belediye Başkanı İsmail Avcu, Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can, Kızılay İstanbul Şubesi Başkanı Mehmet Uğurelli, Kızılay Balıkesir Şube Başkanı Av. Şükrü Güneş, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, ilgililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, açılış töreninde yaptığı konuşmada, hayırseverimiz tarafından Kızılay'ın" 81 İl 81 Anaokulu Projesi" kapsamında yapılan böyle bir eserin açılış töreninde birlikte olmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. 

Balıkesir’de eğitim, gençlik hizmetleri olmak üzere bütün alanlarda yüksek seviyede yatırımların gerçekleştiğini ifade eden Vali Şıldak, “İlimizde bütün kurumlarımızın uyumlu çalışması, milletvekillerimizin takibi ve desteği, Büyükşehir Belediyemizin gayretleriyle, pek çok hizmeti vatandaşlarımız layık oldukları şekilde alıyorlar." dedi. 

AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ise açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Bir Çin atasözü diyor ki, eğer bir yılı hedefliyorsan tohum ek, 10 yılı hedefliyorsan ağaç dik, eğer yüzyılları hedefliyorsan insan yetiştir. Artık 3 yaş ve 4 yaş grubuna da okul öncesi eğitim vermek gerekiyor. Şu anda 3 yaş grubunda % 14 seviyesindeyiz. Buradaki hedefimiz de % 50’ye ulaşmak. 4 yaşında % 35 seviyesindeyiz. Bu oranı da % 70'lere ulaştırmak istiyoruz. Bunu nasıl başaracağız, daha çok anasınıfı açarak, mevcut okullarımızda, 50 bin okulumuzda daha çok anasınıfı açarak. Ama bunlar da yetmiyor işte biraz sonra değerli hayırseverimiz Hatice Koç hanımefendi ve ailesinin yaptırdığı bu ve buna benzer okulların sayısını arttırarak bu hedefe biz de katkı sağlayacağız.” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Hayırsever Hatice Koç ve ailesi tarafından yaptırılan ‘Hatice Koç Kızılay Anaokulu’nun açılışı gerçekleştirildi. Binali Yıldırım, Vali Şıldak ve beraberindekiler anaokulunu gezerek minik öğrencilerle sohbet etti.  

Balıkesir'deki programına devam eden Binali Yıldırım, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Toplumsal Farkındalık Programı’na katıldı.  

Avlu Kongre Merkezi’nde düzenlenen programda Binali Yıldırım ve Vali Hasan Şıldak, engelliler tarafından hazırlanan sergiyi gezerek, tekerlekli sandalyeyle bocce oynadılar.  

Yaklaşık 63 bin engelli vatandaşın devlette istihdam edildiği, iş sahibi olduklarını dile getiren Yıldırım, “Esasında hiç kimse ben engelli değilim diye böbürlenmesin, övünmesin. Hepimiz birer engelli adayıyız. O yüzden hayata bakışımız da farklı olan kardeşlerimizin ihtiyaçlarını her zaman göz önünde bulundurmamız lazım.” diye konuştu. 

Engelli bireylerle sohbet eden, hatıra fotoğrafı çektiren Binali Yıldırım, programına Altıeylül Belediye Başkanlığı tarafından yapımı tamamlanan Sultan Abdülhamit Han Gelişim Merkezi’nin Açılış Töreni ile devam etti.  

Program kapsamında Balıkesir'deki temaslarına devam eden Binali Yıldırım, Balıkesir Valiliği’ni ziyaret etti. Valiliğe gelişlerinde Şeref Defteri’ni imzalayan Yıldırım, Vali Hasan Şıldak’ı makamında ziyaret etti.  Vali Hasan Şıldak, Eski Başbakan Binali Yıldırım'a ziyareti dolayısıyla teşekkür ederek, kendisini Balıkesir’de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti ifade etti. 

Balıkesir programı dolayısıyla daha sonra Sındırgı İlçesine giden Binali Yıldırım, burada toplu açılış töreni gerçekleştirdi. Sındırgılıların yoğun ilgisiyle karşılanan Yıldırım, ilçeye kazandırılan kamu yatırımları kapsamında Cumhuriyet Ortaokulu, 2. Bölge Jeotermal Isı Merkezi ve Atatürk Stadyumu'nun hayırlı olmasını diledi. 



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli