Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğurdan Büyükşehir açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğurdan Büyükşehir açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Edip Uğur, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ismi hakkında sorulan soruya zamanı gelince öğrenirsiniz cevabı verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Edip Uğur, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ismi hakkında sorulan soruya zamanı gelince öğrenirsiniz cevabı verdi.
Mart 2014`de yapılacak yerel seçimlerde Balıkesir`de Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, "Adayım" veya "Aday değilim" demedi. 
AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı ve yöneticilerle birlikte MHP`li Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok`un kayınpederinin cenazesine katılan Uğur, cenazeden sonra gazetecilerin sorularını cevapladı.
2014 seçimleri ve Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı hakkında sorulara muhatap olan Uğur, AK Partili belediyelerin elinin değdiği her yerin değiştiğini, Balıkesir`in de AK Partili belediye döneminde çehresinin değiştiğini, şehrin güzelleştiğini paylaştı.
AK Partinin temelinin mahalli idareler ve belediyecilik olduğunu, temelin Recep Tayyip Erdoğan`a dayandığını belirten Milletvekili Edip Uğur, "Balıkesir`de AK Parti 10 tane Büyükşehir Belediye Başkan Adayı çıkarır; 20 tane ilçelere belediye başkan adayı çıkarır. Zaten AK Parti Belediyesinin elinin değdiği yer değişiyor. Onun için zamanı gelince her şey olur. Belediye Başkanı hangi şehirde AK Partili olursa değiştirir. Nasıl Başbakanımız Erdoğan İstanbul`u değiştirdi AK Parti`nin elinin değdiği her yer değişiyor. Dolayısıyla Balıkesir de AK Parti`nin eli değdiği için değişti. Balıkesir`in eli yüzü düzeldi. İşte terminali neredeydi? Balıkesir`de günde 600 tane otobüs Balıkesir Terminaline giriyordu. Parka aileler gidebiliyor muydu? Balıkesir`i, yoluydu, kaldırımıydı, yeşil alanlarıydı, içme suyu arıtması, atık su arıtması bu halde miydi? AK Parti`nin eli değdi Balıkesir`in yüzü değişti, yine değişir. Çünkü AK Parti`nin temeli mahalli idareler ve belediyecilik. Yok, ben adayım demiyorum. Bizde görev verilir" diye konuştu. 
Uğur: "Adayım demiyorum"
Balıkesir`de AK Partili tanınmış isimlerden Emin Ermişler ile birlikte Başbakan Erdoğan ile büyükşehir belediye başkanlığına adaylık konusunda görüşüp görüşmedikleri sorulan Edip Uğur, "Faraziyeler üzerine konuşmayız" dedi. 
Uğur, adaylığıyla ilgili ısrarlı sorular üzerine, "Bizim partimizin usulleri var. Şimdiye kadar 3 genel seçim yaptık, 2 yerel seçim yaptık. Usuller belli, o usuller uygulanır. Ona göre AK Parti de belediye başkan adayını belirler ve açıklar bu kadar net. Bu işin bir süreci var, seçim takvimi var, o zaman açıklanır. Kasım`da, Aralık`ta herhalde belli olur" diye konuştu. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false