Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

AK Parti İl Teşkilatı BESOBta

AK Parti İl Teşkilatı BESOBta

AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri BESOB Başkanı Mesut Aşanele iade-i ziyarette bulundu.

AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri BESOB Başkanı Mesut Aşanel`e iade-i ziyarette bulundu.
AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Okur ve Yönetim Kurulu üyeleri BESOB Başkanı Aşanel tarafından kapıda karşılandı.
Ziyarette ilk konuşmayı AK Parti İl Başkan yardımcısı Mehmet Akif Okur yaptı.
Okur, "Geçtiğimiz günlerde Ankara`ya gittim Başbakanımızın çok yoğun tempo içerisinde çalıştığını gördüm müthiş performansı var güzel şeyler oluyor. Balıkesir`in büyük şehir ile ilgili çalışmalarının son aşamasına geldiğini gördüm" dedi. 
Başkan Aşanel, "Büyükşehir ile ilgili bizi ilgilendiren ilçe tarım komisyonları kalkıyor. Yetki büyük şehre geçiyor. Yerel yönetimler hizmet açısından çok önemli. Partinizden ricamız iktidar olarak uçak seferlerinin saatlerinde sıkıntımız var. Ankara`ya gittiğimizde bazı illerden gelenler sabah geliyor akşam dönüyorlar. Balıkesir`de ise bu sıkıntıyı yaşıyoruz" dedi.
"İlçelerin il yapılmasına başbakan sıcak bakmıyor"
AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, Oda Başkanlarının sorduğu bir muhalefet milletvekilinin Bandırmayı il istemesi ile ilgili konuyu dile getirip "Başbakan İlçelerin İl yapılmasına sıcak bakmıyor, bunu defalarca söyledi. Beldeler büyükşehir olduğunda kalkıyor. İlçelerle ilgili sıkıntı yok. İlçelerin sınırları değişecek. Köylerde büyükşehir belediyesine oy kullanacak. Büyükşehir bütün il sınırlarını kapsayacak. Yerel seçimlerin yaklaştığında genel merkezimiz belediye meclisi üyeleri ile ilgili adaylar hakkında bazı kriterler arıyor. Avukat, Veteriner, Çevre Mühendisi gibi vs. Seçim kaybı girdiği zaman bu kriterlerden kayıyoruz.
"Başbakan Eylül veya Ekim`de Balıkesir`e geliyor"
Başbakanımızın Eylül sonu Ekim başı gibi Balıkesir`e gelecek. Balıkesir`deki çalışmalarımızda bazı işlerin belediye ile birlikte koordineli gitmesi gerekiyor. Bu durumda da bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Uçak seferlerine gelince de terminal ile ilgili sıkıntı vardı. Başbakan talimat verdi, Vali bey ilgileniyor. Pistimiz yeterli büyük uçakların gelmesi lazım küçük uçaklar geliyor. Çanakkale`de uçak seferlerinde sabah 07:00`de biniyorsun akşam 23:00`da Ankara`dan dönebiliyorsun. Balıkesir`de ise biraz rağbet gerekiyor. Almanya Edremit arasında hat istiyor. Yakında bu hatta uçuşlar başlayacak. Ayrıca Manyas, Aksakal arasında 11km lik yol çalışmaları başlayacak. Bunun yanı sıra Balya-Çakallar köyü arası Savaştepe yolunun sekiz kilometrelik bölümü yol yapımı düşünülüyor. Balıkesir -Edremit arası 75 km lik bölünmüş yol 25 Aralıkta bitmesi gerekiyor. Dursunbey - Balıkesir 75km lik yol yapımı başladı Havran-Edremit arasındaki 8kmlik yol istimlâk yüzünden gecikti. Balıkesir`in büyükşehir olması ile birlikte merkeze Karesi Belediyesi olacak" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli