Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

AK Parti Milletvekili Arınç: Önüme bir tabak zeytin koyun yerim

AK Parti Milletvekili Arınç: Önüme bir tabak zeytin koyun yerim

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Marmarabirliki ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, yönetim ve denetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Arınçın...

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Marmarabirlik`i ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, yönetim ve denetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Arınç`ın ziyaretine Bursa milletvekilleri Altan Karapaşaoğlu, Hayrettin Çakmak, Ali Koyuncu, İl Başkanı Sedat Yalçın ve milletvekili adayları Bedrettin Yıldırım, Önder Matlı ve Fahrettin Keskin de eşlik etti.
Başköy`deki genel müdürlük binasının girişinde, entegre tesis çalışanları tarafından karşılanan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yönetim ve denetim kurulu üyeleriyle birlikte yemek yedi. Arınç, yemek sırasında Başkan Asa`dan Marmarabirlik`in son durumuna ilişkin bilgi aldı. Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, sofralık zeytin üretimine destek verilmesi gerektiği inancında olduğunu belirtti. Ayrıca zeytin fidanı dikiminin coğrafi bölgelere uygun yağlık ve sofralık şeklinde ayrılması gerektiğini vurguladı.
Daha sonra konferans salonuna geçen Arınç, burada önce Marmarabirlik ile ilgili sunumu izledi. Başkan Asa`nın hoşgeldiniz konuşmasından sonra kürsüye çıkan Bülent Arınç, entegre tesis çalışanları, kooperatif yöneticileri ve zeytin üreticilerine seslendi.
Türkiye`nin tarımsal destek konusunda çok önemli noktalara geldiğini söyleyen Arınç, çiftçi dostu ve tarımın önemini bilen, tarıma mutlaka destek verilmesi gerektiğini düşünen bir hükümet olduklarını ifade etti. Arınç, 9 yıla yaklaşan iktidar dönemlerinde tarım kesimine en büyük desteği kendilerinin verdiğini anlattı.
Arınç, 2002 yılına kadar Bursa`da tarımsal desteğin 60 milyon lira civarında olduğunu vurgulayarak, ``Şu anda bizim desteğimiz 400 milyon lirayı geçti. Bu yıl ülke genelinde dağıtacağımız toplam tarımsal desteğin miktarı 6,5 milyar liradır`` diye konuştu.
Zeytin üretiminin Türkiye için çok önemli olduğunu dile getiren Arınç, "Hamleci bir anlayışla zeytin ve zeytinyağının hem üretimini hem de satışını çok daha iyi ele almamız lazım" dedi.
Arınç, zeytini yeniden fark ettiklerini belirtti ve Marmarabirlik zeytinlerinden bahsederek "İnanın bu tür zeytinlerden kahvaltıda önüme bir tabak koyun yerim. Bu kadar lezzetli bu kadar tatlı. Öyle bir zeytinyağları var ki ağzınızda müthiş lezzet bırakıyor`` şeklinde konuştu.
Programın sonunda Başkan Asa, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç`a üstünde Marmarabirlik`in logosunun bulunduğu İznik çinisi hediye etti.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu