Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

AK Parti Milletvekili Öztaylan iddialı konuştu:

AK Parti Milletvekili Öztaylan iddialı konuştu:

AK Parti Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylan: Bandırmanın CHPli Belediye Başkanı Pekelin, Biz yolsuzluk yapmadık yol yaptık şeklindeki açıklamaları ile bir önceki dönemde yolsuzluk yapıldığına ilişkin..

AK Parti Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylan: "Bandırma`nın CHP`li Belediye Başkanı Pekel`in, `Biz yolsuzluk yapmadık yol yaptık` şeklindeki açıklamaları ile bir önceki dönemde yolsuzluk yapıldığına ilişkin iddialarda bulunduğuna işaret ederek, 1 lira yolsuzluk bulunursa Milletvekilliğinden istifa ederim" dedi.
Öztaylan: "CHP Belediyesi, 17.10.2010 tarihinde, kat karşılığı yüklenici firmayla yaptığı ek sözleşmeyle belediyeyi zarara uğratmıştır. Bu anlaşmayı yaparken, belediye meclisi ve Kamu İhale Kurumu`ndan yetki almamıştır. Bu konuyu yargıya taşımayacağız. Ancak, bu konuda yaptığımız araştırmanın bilgi ve dokümanlarını Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı`na ileterek, konu hakkında inceleme yapılmasını isteyeceğiz." şeklinde konuştu.
AK Parti Balıkesir Milletvekili M.Cemal Öztaylan, Bandırma ilçe teşkilatında gerçekleştirdiği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.  Balıkesir Milletvekili Öztaylan, Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel tarafından yapılan "Biz yolsuzluk yapmadık yol yaptık" şeklindeki açıklamalar ile bir önceki dönemde yolsuzluk yapıldığına ilişkin iddialarda bulunduğuna işaret ederek, "1 lira yolsuzluk bulunursa Milletvekilliğinden istifa ederim" dedi.
Öztaylan açıklamasında Bandırma CHP ilçe teşkilatının delege seçimlerinde belediye başkan yardımcılarının müdahil olduğunu bu nedenle parti içerisinden tepki aldığını belirterek, "Yolsuzluk aranıyorsa orada aransın" şeklinde konuştu.
Bandırma Belediyesi zarara uğratıldı
AK Parti Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylan  AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Eşref Kasapoğlu, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Bora Öziş, Parti avukatı Yılmaz Özdemir yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile parti merkezinde gerçekleştirdiği Basın toplantısında AK Parti döneminde ihalesi yapılarak inşasına başlanan belediye binası, alışveriş merkezi ve otel inşaatı ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, Belediye Başkanı Sedat Pekel`in meclis kararı olmadan yüklenici firma ile ek sözleşme adı altında sözleşme yaptığını, yapılan bu sözleşmenin hukuksuz olduğunu söyledi.
Öztaylan açıklamasında, "Yapılan otel inşaatı ile ilgili olarak Belediye Başkanından belediye meclis üyelerimiz aracılığı ile bilgi istemiştik. Başkan Pekel, bu bilgiyi tarafımıza yazılı olarak yapacağını beyan etti ve 6-7 ay sonra yazılı cevap verdi. Açıklamasında otel inşaatının tamamlanması sonrasında tefrişatının firma tarafından yapılacağını belirtiyor. Ancak Bandırma 4`üncü noterinde "Ek sözleşme" adı altında yapılan sözleşmede, "otel tefrişatı yapma yükümlülüğü yoktur" şeklinde ibare yer alıyor, dolayısı ile firma isterse tefrişatını yapmaz. Ek sözleşme adı altında bir düzenleme yapılarak hileli yola başvurulmuş, bu şekilde ihale uhdesinde kalan ve idare ile ilk sözleşmeyi imzalayan yüklenicinin edimini ilk sözleşmede tanımlanan şekilde yerine getirme yükümlülüğü ortadan kaldırılarak yükleniciye haksız menfaat sağlanmıştır. Bu da belediyeye ek külfet olur "dedi.
Konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı Mahalli idareler Genel Müdürlüğüne dilekçe yazdığını ifade eden Öztaylan, "Ben yazdığım bu dilekçe ile şikayette bulunmuyorum sadece devletin kurumlarının araştırma yapmasını istiyorum" şeklinde konuştu.
Öztaylan, Balıkesir`in Büyükşehir yapılmasının, Bandırma`nın gelecekte il olmasının önünü tıkamayacağını vurgularken, "Ancak, Büyükşehir yasasının nasıl çıkacağı, TBMM`de belli olacak. Şimdiden konuşmak erken ama Başbakanımızın da belirttiği gibi önümüzdeki dönemde ilçelerin il olması gündeme geldiği takdirde ilk il olacak ilçe Bandırma`dır" dedi.
Öztaylan, Gönen`e bağlı Sarıköy ve Bandırma`ya bağlı Edincik beldelerinin ilçe olmaları konusunda önerge verdiğini sözlerine ekledi.
Önder Balıkçı

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı