Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

AK Parti’de Büyük Kongre sonrası büyükşehir adaylarının açıklanması bekleniyor

AK Parti’de Büyük Kongre sonrası büyükşehir adaylarının açıklanması bekleniyor

AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi öncesinde 81 ilde ortak basın açıklaması düzenledi.

AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi öncesinde 81 ilde ortak basın açıklaması düzenledi.
AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı binasında açıklama yapan İl Başkan Vekili Vahdettin Çiftçi, “30 büyükşehir belediyelerinin başkan adayları büyük kongre sonrası açıklanacak” dedi.
Türkiye Yüzyılı için hep yeni, hep ileri, mottosuyla yapılacak 4. Olağanüstü Büyük Kongre’nin ardından Balıkesir İl Başkanı atamasının yapılacağını ve büyükşehir belediye başkan adayının açıklanacağı bilgisini veren Çiftçi, Büyük Kongre’nin hayırlı olmasını diledi.
Açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vahdettin Çiftçi, AK Parti’deki kongre süreçlerini değerlendirerek il başkanı atamasıyla ilgili, “Bilindiği gibi normalde il ve ilçe kongreleri olduktan sonra büyük kongremiz oluyor ama Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle bu sefer Olağanüstü Kongremiz erkene alındı. Mahalli seçimlerden sonra il ve ilçe kongreleri, muhtemelen de önümüzdeki sene Eylül-Ekim aylarında büyük kongremizi yapmış olacağız. Bunun yanında il başkanı belirleme sürecimiz neticelenmek üzere. Bilindiği gibi bununla ilgili temayül ve gerekli çalışmalar yapıldı. Şu anda Büyük Kongreye endekslendiğimiz için il başkanı ataması bunun sonrasında yapılacak. Biz şimdiden İl Başkanı atanacak arkadaşımıza başarılar dilemekten başka bir şey diyemeyiz” ifadelerini kullandı.
Büyük Kongre sonrasında belediye başkan adaylarının belirleneceği konusunda da değerlendirmelerde bulunan Çiftçi, “Büyük Kongremizde büyükşehir ve il belediye başkan adayları açıklanmayacak. Ama büyükşehir belediye başkan adaylarını kongrenin hemen ardından açıklayacağız. Aralık ayı sonu itibariyle bütün belediye başkan adaylarımız açıklanmış olacaktır” diye konuştu.  Haber Merkezi
 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı