Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

AK Partili Başkan Arslan Atatürk Kayalarını bakımsızlıktan kurtardı

AK Partili Başkan Arslan Atatürk Kayalarını bakımsızlıktan kurtardı

Gömeç Belediyesi'ni kazanan AK Partili Belediye Başkanı, Atatürk'e saygısızlığı sona erdirdi.

Gömeç Belediyesi'ni kazanan AK Partili Belediye Başkanı, Atatürk'e saygısızlığı sona erdirdi.
Gömeç İlçesinin simgesi haline gelen Ulubeyler Köyü Kocaçınar Mevkiinde bulunan ve İzmir – Çanakkale E–87 Karayolu üzerinde ki ‘Atatürk Kayaları İzleme Noktası'nın bulunduğu alan ile totemin bakımsızlığı yıllardır büyük tepki alırken yeni seçilerek göreve başlayan AK Partili Gömeç Belediye Başkanı Kazım Arslan'ın ilk işi bu totemi yenilemek ve çevresini değiştirip Atatürk'e ve ilçesine sahip çıkmak oldu. 
Tur otobüsleri ile yıllardır ilçeye gelen yüzlerce ziyaretçi Allah'ın Gömeç'e doğal armağanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün siluetinin yansıdığı Atatürk Kayaları”na izleme noktasından bakmak ve fotoğraf çekmek için gelenlerle doluyordu.
Ancak Atatürk Kayaları”nı izleme noktasında yıllardır renkleri kalmamış yazıları tamamen silinmiş, bakımsız bir totem ile karşılaşılıyordu.
Atatürk resminin tamamen kaybolması ile çevresindeki bakımsızlık ve ilgisizliği gördükleri manzara karşısında çok üzüldüklerini ifade edip şaşkınlık yaşarken Gömeç eski Belediye Başkanı Naim Kocabıyık'a yapılan başvurulara kayıtsız kalınıyordu.
Atatürk Kayalarının, Gömeç halkına Allahın ve doğanın bir hediyesi olduğunu belirten Fotoğraf Sanatçısı Haşmet Demirbil, Üstelik E–87 karayolu üzerinden günde on binlerce insan gelip geçiyor. Buraya turlarla her gün gelen yüzlerce ziyaretçi bu kötü ortamı görüp eleştiriyorlardı. Eski Belediye Başkanı Naim Kocabıyık'a telefonla asla ulaşamıyorduk. Atatürk'e bu yapılır mı? diye ve bu hatanın bir an önce düzeltilmesi için sert eleştiriler yapıyorduk. AK Partili Gömeç Belediye Başkanı Kazım Arslan, göreve başlar başlamaz bizim eleştirilerimiz ilgi gösterip ilk olarak bu toteme ilgi gösterdi. `Ne Mutlu Türk`üm Diyene` yazısı ile Atatürk`ün imzasını içerdiği için Gazi Mustafa Kemal Atatürk`e ve Fotoğraf Sanatçılarına gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.
Sanatçı Demirbil, Atatürk Kayaları'nın dünyada tek ve bir doğa harikası olduğunu, Fotoğraf Sanatçıları ve fotoğraf çekenler için yerden 2 metre yüksekte bir platform yapılması sözünün de eski belediye başkanı tarafından yıllardır tutulmadığını ve Gömeç Belediye Başkanı Kazım Arslan tarafından yapılacağına inandıklarını dile getirdi.               
 Haber Merkezi


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false