Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Ak Partili Subaşı, stokçulukla mücadele yasasına karşı çıkanlara tepki gösterdi

Ak Partili Subaşı, stokçulukla mücadele yasasına karşı çıkanlara tepki gösterdi

Stokçulukla mücadelede cezaları ağırlaştıran kanun teklifi Meclis'te yasalaştı.

Stokçulukla mücadelede cezaları ağırlaştıran kanun teklifi Meclis'te yasalaştı. 
Meclis'te yılın ilk yasası kabul edildi. Stokçulukla mücadelede cezaları artıran teklif Genel Kurulda yasalaştı. Kanuna göre, stokçuluk yaptığı belirlenenlere, 100 bin liradan başlamak üzere 2 milyon liraya kadar para cezası verilebilecek. 
Böylelikle, tüketicilerin mağdur olması engellenecek. Serbest rekabetin bozulmasının önüne geçilecek. 
Söz konusu yasanın kabul edilmesini takiben yazılı açıklama yapan AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, muhalefet partilerini bu yasanın çıkmasını engellemekle suçladı. 
Haksız fiyat artışlarının önüne geçme konusunda kararlı olduklarını ifade eden Subaşı, açıklamasının devamında şunları kaydetti: “Tedarik zincirlerinin tüm aşamalarına dönük devletimiz tedbirlerini almayı sürdürüyor. Bu anlamda hayata geçirdiğimiz düzenleme büyük önem taşıyor. Üretici, tedarikçi, perakendeci tarafından piyasa dengesini bozan eylemler misliyle cezalandırılacaklar. Fırsatçılığa asla göz yummayacağız, geçit vermeyeceğiz. Bu eylemlerde bulunanlara 100 bin liradan 2 milyon liraya kadar para cezası uygulanacak. Ülkemizin ekonomik dengelerini bozmaya kimsenin hakkı ve yetkisi yok. Herkesin kazandığı, refah düzeyinin arttığı güzel günlere ayrıca kilit vuramayacaklar. Piyasayı kirletme gayretiyle yola koyulanlar ayağını denk almalıdır. Milletin huzuruna göz dikenlere karşı hükümetimiz sessiz kalacak değildir. Milletimiz müsterih olsun. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde gerekli görülen tüm tedbirler alınıyor. Ekonomik ve finansal istikrarı sağlamaya, toplumsal refahı artırmaya hep birlikte kararlılıkla devam edeceğiz. Bu yasa teklifi ile ayrıca LPG depolama kapsamının genişletilmiştir. Limanlarda işletme hakkı yükümlülüklerini yerine getirenlerin sözleşme sürelerinin uzatılacağı yasalaşmıştır. Yenilenebilir enerjide yerli üretim kapasitesi ayrıca desteklenmektedir. Tüm oda ve borsa alacaklarında icra takip işlemleri 2023 yılı sonuna kadar durdurulmuştur.” 
Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı