Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

AK Partinin bayramlaşma törenine Öztaylan katıldı

AK Partinin bayramlaşma törenine Öztaylan katıldı

AK Parti'de bayramlaşma töreni bayramın 1. günüydü

AK Partideki bayramlaşma törenine, AKP Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, yönetim kurulu, danışma kurulu, parti üyeleri, belediye meclisinin AK Partili üyelerinden Pakize Ciciler, Ceyhun Mırız, Kadir Gedik ile Narlı, Aşağıyapıcı ve Poyrazlı Mahallelerinin muhtarları katıldı.
AK Parti Balıkesir Milletvekili Öztaylan’ın çiçek demeti ile karşılandığı bayram töreninin açılış konuşmasını yapan AK Parti İlçe Başkanı Murat Sever, törene katılan tüm konuklarına teşekkür edip, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı, 10 Ağustos’ta Çankaya köşküne göndereceklerini söyledi.
30 Mart’ta Erdek Belediye Başkanlığı seçimini kaybettiklerini ancak Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanarak AK Parti Bayrağını Balıkesir genelinde dalgalandırmaktan çok mutlu olduklarını belirten Sever, geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’un Erdek’e yaptığı ziyarette yaptığı konuşmada kullandığı “Önünüz Açık” sözünü hedef olarak koyduklarını, Erdek’i güzel ve mutlu yarınlara hazırlayacaklarından inancının tam olduğunu ifade etti.
AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, AK Parti Erdek İlçe Başkanlığı tarafından parti binasında düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşmasına bayramı kutlayarak başladı.
Balıkesir’deki 21 ilçeden 15’ni AK Partinin, 6 ilçeyi diğer partilerin kazandığını söyleyen Öztaylan, hepsi bizim olursa o zaman demokrasiden söz edemezsiniz diye konuştu.
Bizler bayramı ülkemizde huzur ve mutluluk içinde geçirirken, uzunluğu 41 kilometre, genişliği ise 6 ile 12 km.ler arasında değişen Gazze Şeridi`nin 360 km² lik alanında 1.4 milyon insanın barındığı yerde bizdeki bayram mutluluğunun olmadığını söyleyen Öztaylan, aynı mutluluğun Türkmenelindede olmadığını işaret edip şöyle konuştu:
"Ortadoğu’dan en uzaklara kadar bombaların, silahların patladığı, ateşlendiği, küçücük çocuklardan, kadınların, erkeklerin hayatını kaybettiği, başlarına yıkılan evlerden, sokakta vurulan masum insanlar kadar, inançları sebebiyle kendilerine zulmedilen Müslümanlar ve bütün dünyadaki terör karşısında hayatını kaybeden masum insanları da bu ramazan içerisinde müşahede ettik. Bizler yürekli insanlarız, birbirimizin acısını paylaşırız ve hele hele Müslümanlar bir vücudun azaları gibidir, ayağa diken batsa baş bunun acısını çeker. Doğudaki Müslüman`ın ayağına taş değse, batıdaki bundan ızdırap duyar. Biz hamiyetli insanlarız, birbirimizin derdiyle dertleniriz, sevincini paylaşırız."
Ortadoğu’da bugün yaşanan olayların, ülkemizde de yaşanmasını çok isteyen kesimler olduğuna vurgu yapan Öztaylan, Gezi olaylarını kast ederek “Mesele 16 ağaç meselesi değildi, asıl mesele o ağaçların arkasına sığınarak gizli projelerini gerçekleştirmek istemeleriydi” şeklinde özetledi.
Bütün dünyada acı çeken insanlarla dayanışma içinde olduklarını ifade eden Öztaylan "Onların acılarını hafifletmeye çalıştık, onlara kucağımızı açtık. Kapımıza dayanan kim olursa olsun, onların hayatlarını kurtarabilmek için elimizden geleni yaptık, ekmeğimizi bölüştüklerimiz oldu. Şükürler olsun onların da duasını almış olduk. Hz. Muhammed’in İstanbul’u feth edecek komutan için yaptığı açıklamada ‘İstanbul mutlaka feth edilecektir. Onu feth eden ne ulu bir komutan, onun askerleri ise ne güzel askerlerdir’ müjdesine nail olmuş bir milletin torunlarıyız” değerlendirmesinde bulundu.
AK Parti`nin yoluna başarıyla devam ettiğini anlatan Öztaylan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu siyasi istikrarı bozmak, 30 Mart seçimlerinde AK Parti`yi tökezletmek ondan sonra da Cumhurbaşkanlığı seçimini etkileyerek, orada da AK Parti`nin adayını Cumhurbaşkanı seçtirmemek için tuzaklar kuruldu, olaylar yaşandı. İstanbul`da masum gerekçelerle başlatıldığı söylenen Gezi olayları dediğimiz olaylar, aslında Türkiye`de hükümetin yıpratılması, siyasi istikrarın bozulması ve Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar bu hükümeti yıkmak çalışmasıydı.”
Öztaylan: “Üç Cumhurbaşkanı seçiminde oy kullandım”
“Özal, Demirel ve Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde mecliste oy kullandım. Şimdi ise, Başbakanımız Erdoğan için oy kullanacağım. 2007’de Abdullah Gül’ün seçilmesini engellemek için 367 garabetini çıkarıp Cumhuriyet mitingleri düzenleyenler 30 yıl önce Orgeneral Faruk Gürler’i Cumhurbaşkanı seçtirebilmek için Meclis’i ablukaya almıştı. Gürler’e rağmen Korutürk vesayete karşın seçilen ilk Cumhurbaşkanı olmuştur. 10 Ağustos’ta da, ilk kez sizlerin oylarıyla Cumhurbaşkanı seçilecektir. Başbakanımız Erdoğan 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı seçildikten sonra, partimizde alınacak olağanüstü kongre kararı ile ilçe ve il kongrelerine gidilecek. Sonrasında seçilecek genel başkanımız aynı zamanda başbakanımız olacaktır.”
Öztaylan: “Tek arzum bu güzel ilçede kardeşliği tesis etmek”
“Benim tek arzum, Erdek’te kardeşliği temin ve tesis edecek aksakallıların çoğalmasıdır. Bakıyorum, halen bu güzel ilçede ateşe benzin dökmeye devam ediliyor. Kanı kanla yıkayamazsınız, kanı suyla yıkarsınız. Türkiye’de turizmin başladığı ilk yer olan Erdek’te, turizm halen layık olduğu yere gelemediyse bu Erdek için kayıp olmuştur. Bu yaşananları en iyi idrak edecek olanda yine sizlersiniz. Erdek’e, faydalı olacak yapılması gereken yatırımları Büyükşehir olarak, hükümetimiz olarak ilçe başkanımız ile birlikte bu işlerin takipçisi olacağız.”
Öztaylan: “13 ilçenin bölge koordinatör milletvekili oldum”
“1 sene sonra milletvekilliği seçimi var. Ardından 4 yıl sonra 2019’da milletvekilliği ile yerel seçimler birlikte yapılacak. Ben 2019’da da yine varım. Eğer ki tecrübe olmasa İstanbul’da toplam 3,5 milyon kişinin yaşadığı 13 ilçenin bölge koordinatör milletvekilliği yani müfettişlik görevine getirilmezdim. Herkesin iyi bilmesini istiyorum ki, Türkiye; Bodrum’dan, Marmaris’ten, Alaçatı’dan ibaret değil. Cumhurbaşkanı adayımız Erdoğan’ın kazanacağının en büyük kanıtı, borsa ve döviz fiyatlarına bakarsanız görürsünüz. Allah bize doğruyu yapmayı nasip etsin.”
Toplantıda hazır bulunan Narlı Mahallesi Muhtarı Burhan Çandır, geçtiğimiz yıllarda köy içine yapılan limandan rahatsızlık duyduklarını bu limanın köy plajını bozduğunu Milletvekili Öztaylan’a şikayet etti.
Öztaylan, bugünün mahallesi o günün Narlı Köyü’ne kendilerine liman talebi geldiğinde, en uygun yerin Maymundere Burnu olduğunu köy halkına anlattıklarını, ancak vatandaşların limanı ısrarla köy içine yapılmasını istemesiyle limanın bugünkü yere yapıldığını söyleyip, bazen halkı dinlememek gerektiğine dikkat çekti.
Erdek Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Aysan’da, 30 Mart’tan sonra belediyede işlerine son verilen gençlerin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ile Milletvekili Öztaylan’ın sayesinde yeniden işe kavuştuklarını ilk etapta 18 kişinin işe yerleştirildiğini dile getirip, kendilerine yardımcı olmayı sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur ile Milletvekili Cemal Öztaylan’a teşekkür etti.
Haber : Mehmet Ertan



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı