Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

AK Partinin temayül yoklaması yapıldı

AK Partinin temayül  yoklaması yapıldı

AK Parti Balıkesir İl Teşkilatı, Balıkesir Büyükşehir ile ilçelerdeki belediye başkan adaylarını belirlemek için temayül yoklaması yaptı.

AK Parti Balıkesir İl Teşkilatı, Balıkesir Büyükşehir ile ilçelerdeki belediye başkan adaylarını belirlemek için temayül yoklaması yaptı.
Gala Yaşam Merkezi`nde yapılan temayül yoklamasına AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, AK Parti Ankara Milletvekili Bülent Gedikli, AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu gözlemci olarak katıldı.
AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Cemal Öztaylan ve Tülay Babuşçu`da, temayül yoklamasını izledi.
Temayül yoklaması için 6`sı büyükşehir olmak üzere 26 sandık kurulurken, 1.569 partili büyükşehir, 2 bin 800 kişi ise ilçe belediyeleri için oy kullandı. 
Temayül yoklamasında çok sayıda partilinin Balıkesir Büyükşehir adayı olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Edip Uğur için oy kullandığı öğrenildi. 
Onay: "Aday adaylarının yanı sıra aday olmayan isimler içinde oy kullandılar"                 
Temayül yoklamasının ardından ilçeye dönen AK Parti Erdek İlçe Başkanı Hikmet Onay, "Büyükşehir için 3, ilçe belediyeleri için 75 adayımız olduğunu öğrendim. Ancak bizdeki temayül yoklamasının şöyle bir özelliği var: Temayül yoklamasında partililere `Büyükşehir ya da ilçe belediyeleri için kimi tercih ediyorsunuz?` diye bir soru yok. Anket sorusu gibi `Büyükşehir ya da ilçeler için kimi aday olarak görmek istiyorsunuz?` diye soruyoruz. Bu yüzden partililerimiz aday olanlarla aday olmayan ancak gönlünden geçen isimler için de oy kullanabiliyor. Bu temayül yoklamasının partimiz ve adaylarımız için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Onay: "Adaylarımız bu ayın sonunda açıklanır"
AK Parti Erdek İlçe Başkanı Hikmet Onay, AK Partinin, Türkiye`de demokrasinin güçlenmesini önemseyen ve bu yönde çok önemli adımlar atan bir siyasi parti olduğunu söyledi.
Ülkede demokrasinin güçlenmesini temin etmeye çalışırken, parti içi demokrasiye de büyük önem verdiklerini kaydeden Onay, "Parti içi demokrasinin en önemli aşamalarından biri temayül yoklamasıdır. Temayül yoklaması bizim için en önemli değerlendirme kriterlerinden biri, ancak tek başına belirleyici bir kriter değil. Temayül yoklaması ile kamuoyu anketleri, yerel yönetim başkanlarının raporları, akademisyenlerin, kanaat önderlerinin, milletvekillerimizin düşünceleri bir rapor halinde üst kurulumuzda değerlendirilerek, en iyi, en uygun adaylar bulunacak. Bu ayın sonuna doğru adaylarımızı öğrenmiş oluruz." dedi.
9 Kasım Cumartesi günü saat 09:00`da başlayıp 15.00`te sona eren temayül yoklaması sonrası sandıktaki oy pusulaları tutanak eşliğinde Menderes Türel başkanlığındaki Divana teslim edildi. Kullanılan pusulalar AK Parti Genel Merkezinde açılıp, değerlendirilecek.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli