Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

AK Partiye dev katılım

AK Partiye dev katılım

AK Parti Erdek İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen Birlik, Beraberlik ve Katılım toplantısında 120 kişi Adalet ve Kalkınma Partisi´ne katıldı. Aralarında Erdek´teki oda başkanları, köy muhtarları, işadamları ve sivil toplum örgütlerinin üyelerinin..

AK Parti Erdek İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen Birlik, Beraberlik ve Katılım toplantısında 120 kişi Adalet ve Kalkınma Partisi´ne katıldı. Aralarında Erdek´teki oda başkanları, köy muhtarları, işadamları ve sivil toplum örgütlerinin üyelerinin de bulunduğu 120 kişiye rozetlerini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Edip Uğur ile diğer AKP´li yetkililer taktı. Gecede konuşma yapan Edip Uğur "AK Parti´nin merkez partisi" olduğunu ileri sürdü.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Edip Uğur ile birlikte, AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, AK Parti Balıkesir Milletvekili adayı Emin Mehmet Karatan, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ile Balıkesir eski Belediye Başkanı Sabri Uğur´un katıldığı toplantıda AK Parti teşkilatına katılan 120 kişiye rozetleri büyük bir çoşkuyla takıldı.
Erdek Agrigento Otel Toplantı Salonunda düzenlenen ve partililerin yoğun ilgi gösterdiği gecede konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, iktidarları milletin getireceğini ve yine milletin götüreceğini, demokrasilerde bunun böyle olması gerektiğini söyleyip, iktidarlar muktedir olmalıdırlar. İktidara geliyorsunuz ama muktedir olamıyor milletin arzu ve isteklerini yerine getiremiyorsunuz. Bu seçimlerde de en önemli gündem maddesi bu" dedi.
AK Parti olarak, partileri iktidara milletin getirmesi ve iktidardan da milletin götürmesi gerektiğine inandıklarını kaydeden Uğur, "Darbelerle hükümet olunmamalı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nin anayasaları, Türkiye Büyük Millet Meclisi`nde milletin seçtiği milletvekilleri tarafından yapılmalı.

Darbelerle anayasa olmamalı, işte hedefimiz bu. 12 Haziran`dan sonra milletimizden yeniden sivil bir anayasa yapalım diye yetki istiyoruz. Ülkemizde maalesef çocukluğumdan beri bir şeylerle bizi korkutuyorlar. Diyorlar ki `komünizm geliyor` korkutuyorlar. `Şeriat geliyor, irtica hortladı` diyorlar. Ben 61 yaşındayım, ne şeriat geldi, ne irtica hortladı. Yıllarca bu ülkeyi, bu insanları böldüler. Sağcı, solcu dediler, Kürt dediler, Türk dediler. Milleti böldüler ve korkuttular. Bunu kim yaptı? Bunu milletten korkanlar yaptı. Milletin iktidar olmasını istemeyenler yaptı. Meclisin duvarında `Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir` yazıyor. Biz bunu istiyoruz. İktidarlar muktedir olmalı. İktidara geliyorsunuz ama muktedir olamıyorsunuz. Milletin arzularını, isteklerini yerine getiremiyorsunuz. İktidarların muktedir olması lazım. Bu seçimlerde de en önemli gündem maddesi bu olacaktır. Milli beraberlik, milli birlik ve kardeşlik projesi istiyoruz. En son 1 Mayıs`ı yaşadık. 1 Mayıs`ta ölen oldu mu? Kimse ölmedi. Camlar kırıldı mı? İnsanlar birbirine girdi mi? Hayır. Peki eski 1 Mayıs`lar nasıl oluyordu? İnsanlar ölüyor, cam, çerçeve her şey dağılıyor, kavga gürültü oluyordu. Peki bu 1 Mayıs`ta neden olmadı? İnsanları bölmez, parçalamazsanız, provokasyon yapmazsanız, birlik, beraberlik, kardeşlik içinde 1 Mayıs kardeşçe kutlanır. AK Parti iktidarı olarak 1 Mayıs`ı tatil yaptık" diye konuştu.
Uğur konuşmasının devamında "AK Parti merkez partisi, Menderes´in Demokrat Partisi varsa, Özal´ın Anavatan Partisi varsa, aynı Demokrat Parti´nin Adalet Partisi´nin Anavatan Partisi´nin Doğruyol Partisi´nin devamı şu anda Adalet ve Kalkınma Partisi. AK Parti, merkez parti, herkesi kucaklayan bir parti. Kapsama alanı geniş bir parti. Onun için diğer partilerden aşırlar dışında, sosyal demokratlardan, liberallerden, sağcısından solcusundan herkes AK Parti çatısı altına geliyor" diyerek sözlerine ekledi.
Haber : Melih BEYCAN


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli