Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Akasya ve İncir ağacını aynı gövdede görenler şaşırıyor

Akasya ve İncir ağacını aynı gövdede görenler şaşırıyor

Hükümet Konağı´nın arka bahçesindeki çocuk parkı içinde bulunan, yaklaşık 100 yaşında olduğu tahmin edilen akasya ağacının gövdesinde incir ağacı dalları da bulunuyor.

Hükümet Konağı´nın arka bahçesindeki çocuk parkı içinde bulunan, yaklaşık 100 yaşında olduğu tahmin edilen akasya ağacının gövdesinde incir ağacı dalları da bulunuyor. Hem incir hem akasya dallarının ayni gövdede olduğunu görenler şaşırıyor.
Geçen yıl olduğu gibi aynı gövdede bulunan incir ve akasya dalları bu yıl ilkbahar aylarında tamamen budanmasına rağmen eskisinden daha çok ve gür bir şekilde büyüyerek çocuk bahçesine ayrı bir güzellik kattı.
20 yıl öncesinde Cumhuriyet Meydanı´nda bulunan Adalet Partisi İlçe eski parti merkezi önünde gövdesinde hem çınar hem incir dalları olan bir ağaç bulunuyordu. Ankara´ya AP Eski Genel Başkanı Süleyman Demirel´i ziyarete gidenlere merhum Demirel´in, parti merkezi önünde bulunan hem akasya hem incir dallarının aynı gövdede yer alan ilginç ağacı sormasıyla da biliniyor.
Yüksek Ziraat Mühendisi Burak Okbay´ında belirttiği gibi yaklaşık 100 yaşında olan Hükümet Konağı bahçesindeki tarihi ağacın yetkililerce koruma altına alınması hatta tescil edilmesi isteniyor.
Haber: Erdem Özcan



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli