Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Akbanktan Balıkesir çıkarması

Akbanktan Balıkesir çıkarması

Akbank, dünyadaki ve Türkiyedeki ekonomik gelişmeleri müşterileriyle paylaşmak ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla düzenlediği Akbank Sizin İçin Buluşmalarının 2013 yılındaki onuncu toplantısını Balıkesirde gerçekleştirdi.

Akbank, dünyadaki ve Türkiye`deki ekonomik gelişmeleri müşterileriyle paylaşmak ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla düzenlediği "Akbank Sizin İçin Buluşmaları"nın 2013 yılındaki onuncu toplantısını Balıkesir`de gerçekleştirdi. 
Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Balıkesir`den çok sayıda sanayici, işadamı ve yöneticiyi ağırladığı buluşmaya, Genel Müdürlük ve ilgili birimlerden yöneticiler ile birlikte katıldı. 
Balıkesir`deki "Akbank Sizin İçin Buluşması"nda Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil`e, Akbank Ticari Bankacılık`tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaan Gür, Akbank Bireysel Bankacılık`tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge ve Ege Bölge Müdürü Veli Akgül`den oluşan bir ekip eşlik etti. 
Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinin son derece sağlam olduğunu, kırılganlıkların artık çok gerilerde kaldığını, dünya büyüklük sıralamasında da yukarılara tırmanacak gerekli potansiyelin ülkede fazlası ile bulunduğunu vurguladı. Binbaşgil, Türkiye`nin özellikle yüksek mali disiplin, düşük borçluluk oranları ve sağlam bankacılık sektörüyle diğer birçok gelişmiş ülkeden pozitif anlamda ayrıştığına da dikkat çekti.
Konuşmasına devam eden Binbaşgil, ``Dünya sıralamasında daha da iyi yerlere gelebilmek için illerimizin rekabetçiliğini, sanayileşme oranını, üretim, istihdam ve ihracat potansiyellerini daha da artırmalıyız" dedi.
Konuşmasında piyasalarda yaşanan gelişmelere de değinen Binbaşgil, "Son dönemde Amerikan Merkez Bankası`nın likidite politikalarına ilişkin açıklamalarından özellikle gelişmekte olan ülke piyasalarının bir miktar etkilendiğini görüyoruz. Bu etkilenme sadece ülkemizle sınırlı değildir, tüm dünyada bu açıklamaların etkisi görülmüştür. Daha geniş bir zaman dilimi dikkate alındığında, ülkemizin ekonomi alanındaki performansı gelişmekte olan birçok ülkeden çok daha iyidir. Türkiye güçlü ve dinamik iç pazarı, güçlü bilançolara sahip özel sektörü, mali disiplini ve sağlam bankacılık sektörü ile orta ve uzun vadeli hedeflerinde ilerlemeye ve pozitif yönde ayrışmaya devam edecektir" dedi.
Bölgesinin önemli bir tarım, sanayi ve ticaret merkezi olan Balıkesir`e ayrı bir önem verdiklerini ifade eden Binbaşgil, "İlimiz, yıllık ortalama 800 milyon dolar ticaret hacmine sahip Bandırma limanı ile ülkemizin ihracatına önemli katkı sağlıyor. Türkiye`deki zeytin üretiminin üçte birini gerçekleştiren Balıkesir, kimyasal gübre, beyaz et ve yumurta üretiminde de önemli bir merkez. Ülkemizin en çok adasını sınırları içinde barındıran ilimiz ayrıca turizmde de öne çıkıyor. Organize Sanayi Bölgelerine ve Küçük Sanayi Sitesine sahip il, bölgesinin istihdamına ciddi katkı  sağlıyor. Balıkesir`in daha da büyümesi için katkımızı artıracağız. Balıkesir`in sahip olduğu yüksek büyüme potansiyeline inanıyoruz. Akbank Balıkesir`e yatırım yapmaya devam ediyor, edecek." dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli