Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Akçay, Uluslararası Açık Su Yüzme Maratonu´na hazır

Akçay, Uluslararası Açık Su Yüzme Maratonu´na hazır

Edremit Körfezi´nde Edremit Belediyesi ve İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü işbirliğiyle ilk kez Uluslararası Açık Su Yüzme Maratonu yapılacak.

Edremit Körfezi´nde Edremit Belediyesi ve İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü işbirliğiyle ilk kez Uluslararası Açık Su Yüzme Maratonu yapılacak.
Akçay Mahallesi, 10 Eylül 2017 Pazar günü ilk kez düzenlenecek olan Uluslararası Açık Su Yüzme Maratonu´na ev sahipliği yapacak.
Edremit Belediyesi ve İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü tarafından birlikte düzenlenecek olan Yüzme Federasyonu gözetiminde ki maratona 250 sporcu katılacak.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, konu ile ilgili olarak düzenlediği toplantıda Edremit´te turizmin ve sportif faaliyetlerin artması için çalıştıklarını belirterek geçen yıl ilk kez Kazdağları´nda dağ maratonu düzenlediklerini bu yılda ilk kez yüzme maratonu gerçekleştireceklerini belirterek turizm sezonunu uzatabilmek adına çeşitli organizasyonlar yaptıklarını söyledi.
Başkan Saka, tüm vatandaşları yarışmaları izlemek üzere Akçay sahiline davet etti. Ticaret Odası başta olmak üzere ilçede ki sivil toplum örgütlerinin organizasyona destek verdiğini de vurguladı.
İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü Başkanı Mustafa Özer´de yaptığı açıklamada Akçay´da Edremit Belediyesi´nin desteği ilk kez açık su maratonu düzenlendiğini belirterek ?Türkiye Yüzme Federasyonu gözetiminde yapılacak olan maratonda 2 km ve 4 km etabında toplam 250 sporcu mücadele edecek. Belçika, Kıbrıs´tan aralarında dünya şampiyonu sporcuların ve dünya şampiyonu Türk sporcularımız Ahmet Nakkaş, Serkan Atasoy, 87 yaşında ki maraton yüzücümüz Levent Aksüt ve Manş Denizi´ni geçen Türk takımından sporcu arkadaşlarımızın yer alacağı toplam 250 sporcumuz Pazar günü Akçay Açık Su Maratonu´nda kulaç atacaklar? dedi.
Edremit Belediyesi Uluslararası Açık Su Maratonu 10 Eylül Pazar günü saat 10.00´da Edremit´in Akçay Mahallesi´nde ki belediye plajından başlayacak maratonda sporcular Edremit Körfezi´nde iki bin ve dört bin metre parkurunda kulaç atacaklar.

Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı