Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Akçayda mangal faciası can aldı

Akçayda mangal faciası can aldı

Isınmak için kullanılan mangaldan çıkan karbonmonoksit gazından 2 kişi hayatını kaybetti.

Isınmak için kullanılan mangaldan çıkan karbonmonoksit gazından 2 kişi hayatını kaybetti.
Soma İlçesi`nden, yazlık ev almak için Akçay Beldesi`ne gelen eski sendikacı İsmail Özlen (54) ile emekli Şemsettin Uysal (49) kaldıkları evde yaktıkları mangalı uyurken ısınmak için içeri alınca karbon monoksit gazından zehirlenerek öldü.
Soma İlçesinde SEAŞ`ta işçi olarak çalışan, 1996-2002 yılları arasında Tes-İş Sendikası Soma Şube Başkanlığı görevi yapan İsmail Özlen ile Ege Linyitleri İşletmesi`nde şoförlük yaptıktan sonra emekli olan Şemsettin Uysal`ın yazlık ev satın alma girişimi acı sonla bitti.
Özlen ve Uysal, 7 Şubat Perşembe günü Akçay Beldesi`ne gelerek Özlen`in İkizçay Mahallesi`nde apartman şeklindeki Somalılar Sitesi`ndeki evine yerleşti.
Hava soğuk olduğu için o gün gezip ev bakamayan Özlen ve Uysal, Cuma günü için yine Somalı olan arkadaşları Ayhan Çengel ile buluşmak üzere sözleşti. İki arkadaş, akşam balkonda mangal yakarak yemek yedikten sonra uyumak için içeri girdi. Özlen ve Uysal, yazlık evin soğuk olması nedeniyle yaktıkları mangalı da ısınmak için içeri aldı. 8 Şubat Cuma günü, öğle saatlerinde buluşmak için sözleştikleri Özlen ve Uysal`ın gelmemesinden şüphelenen Ayhan Çengel, durumu polise bildirdi. Polis ekipleri Somalılar Sitesi`ne geldiklerinde çaldıkları kapının açılmaması üzerine itfaiyeye haber verdi. İtfaiye merdiveni sayesinde 3`üncü kattaki eve balkondan giren polis, Özlen ve Uysal`ın cesetleri ile karşılaştı. Olay yerinde yapılan incelemede Özlen ve Uysal`ın mangaldan sızan karbon monoksit gazından zehirlendikleri belirlendi. Savcılık her iki ölümle ilgili soruşturma açtı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false