Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Akın, 1 Mayıs İşçi Bayramı´nı kutladı

Akın, 1 Mayıs İşçi Bayramı´nı kutladı

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, 1 Mayıs İşçi Bayramı ile ilgili yaptığı basın açıklamasında, tek adam rejimindeki yeni risklerden bahsetti.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, 1 Mayıs İşçi Bayramı ile ilgili yaptığı basın açıklamasında, tek adam rejimindeki yeni risklerden bahsetti.
?İşçilerimiz, emekçilerimiz bu 1 Mayıs Bayramı´nı alanlarda AKP dönemindeki hak kayıplarını haykırarak kutlayacaklar? diyerek açıklamasına başlayan CHP Milletvekili Ahmet Akın sözlerine şöyle devam etti: ?Demokrasi ve özgürlük alanını daraltan bir anayasa değişikliğinin hemen arkasından kutladığımız 1 Mayıs İşçi Bayramı´nda emekçilerimiz AKP döneminde yaşadıkları hak kayıplarını alanlarda dile getirecekler. AKP iktidarı dönemi boyunca zaten baskı altında tutulan emek haklarını anayasa değişikliği ile birlikte yeni tehditler bekliyor. 1 Mayıs İşçi Bayramını ülkemiz tarihinin en yüksek işsiz sayısı ile kutluyoruz. En son yayınlanan istatistiklerde resmi işsizlik oranı % 13´e yükselmiş, geniş tanımlı işsizlik oranı ise % 21,4 olmuştur. İşsiz sayısı 7 milyonu aşarak rekor kırmıştır. Bir iş bulup çalışanların da % 32,5´u kayıt dışı. İş kazaları can almayı artarak sürdürüyor. İş kazalarında 2015 yılında 1730 işçi can verirken, 2016 yılında 1970 işçi yaşamını yitirmiştir. Tamamının önlenebilir olduğu bilinen iş kazalarını ve iş kazalarında ölümleri AKP kader ve fıtrat olarak kabul ediyor. İş kazalarında ölümlerin her yıl artması AKP´nin bu bakış açısının ürünüdür. Emek haklarını koruyup, geliştirecek olan; çalışanların hak ve çıkarlarını savunan sendikalar baskı altında tutulmaktadır. Taşeronlaşmanın alabildiğine genişlediği AKP döneminde sendikalar önemli oranda güç kaybetmişlerdir. Bugün için ülkemizde işçilerimizin sadece %12´si sendikalıdır. Toplusözleşmeden yararlanan işçi sayısı ise çok daha düşüktür. İşçiler üzerinde uygulanan sendikal baskılar her geçen gün daha da ağırlaşmaktadır. Emek hakları demokratik süreçlerde gelişebilir. Emek mücadelesi aynı zamanda demokrasi ve özgürlük mücadelesidir. Bu düşüncelerimle 1 Mayıs İşçi Bayramını kutluyor, bu 1 Mayıs´ın emek ve demokrasi mücadelesinin tekrar yükseldiği günlerin başlangıcı olmasını diliyorum.? Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı