Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Akın, 17 Ağustos´u unutmadı

Akın, 17 Ağustos´u unutmadı

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, 17 Ağustos Marmara Depremi´nin 18. yıldönümü nedeniyle yazılı açıklamada yaptı.

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, 17 Ağustos Marmara Depremi´nin 18. yıldönümü nedeniyle yazılı açıklamada yaptı. Depremin bir Türkiye gerçeği olduğuna değinen Akın, bu konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´na verdiği soru önergesinin yanıtsız kaldığını belirtti.
Akın´ın açıklaması şöyle:
?Asrın felaketi olan ve ülkemizi derinden etkileyen Marmara Depremi´nde yaşamlarını yitiren vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Bir gün bile unutmadığımız Türkiye´nin acılı deprem hatıraları toplumsal olarak zihinlerimizde canlı duruyor.
Bugün depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı anarken, ülkemizin ve de milletimizin bir daha böyle bir felaketle karşılaşmaması için hangi önlemlerin alınması gerektiğini konuşmamız gerekir. Gelişmiş ülkelerde de benzer şiddette depremler meydana geliyor fakat alınan önlemler sayesinde büyük kayıplar yaşanmıyor. Jeolojik olarak genç oluşumlu toprak yapısına sahip ve önemli bir deprem ülkesi olan ülkemizde de bu önlemler alınmak zorundadır.
?Deprem değil, tedbirsizlik öldürür´ sözünü hatırlatarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´na bu konuyla ilgili soru sordum. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı henüz yanıt vermedi. Umarım Bakan Bey, önergeyi dikkate almış ve gerekli çalışmaları yapıyordur. Aksi halde uzmanların da uyardığı gibi artçı depremler yeni bir felaketin habercisi olabilir.?

Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Akın Ağustos unutmadı
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu