Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Akın, AKP iktidarını tüccara benzetti!

Akın, AKP iktidarını tüccara benzetti!

Akın, kömür kongresinden seslendi.

Akın, kömür kongresinden seslendi.
?AKP şeker fabrikalarından sonra madenlere gözünü dikti?
CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi´nin düzenlediği ?Türkiye 21. Uluslararası Kömür Kongresi´nde? konuştu.
Konuşmasına ?Çalıştaydan sonra bugün bir kez daha Karaelmasın başkentinde sizlerle bir arada olmaktan kıvanç duyuyorum? sözleriyle başlayan CHP Milletvekili Akın, ?Taşkömürünün ve Zonguldak´ın geleceği açısından oldukça önemli bir Çalıştay gerçekleştirdik bu sayede büyük bir kamuoyu oluştu. Bizler hükümete bilimin, aklın ve tekniğin öncülüğünde bir taş kömürü politikası nasıl olur gösterdik. Demokratik bir ülkede hükümetin yöre halkının taleplerine, Türkiye´nin en köklü kurumu olan Türkiye Taşkömürü Kurumu´nun taleplerine kayıtsız kalması beklenemez fakat her alanı ranta dönüştüren AKP hükümeti, taş kömürü meselesini de ranta dönüştürdüğü için ?üretme ithal et´ politikasını sürdürecektir.? diye konuştu.
Akın, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Her fırsatta bunların yerli ve milli olmadığını söylüyoruz, zaten kendi politikaları da bunu ispat ediyor. Bakın Türkiye´nin ulusal servetlerini bir bir satıyorlar, yap-işlet-devretlerle ve alım garantileriyle çocuklarımızın geleceklerini ipotek altına aldılar. Şimdilerde de hepinizin yakından takip ettiği gibi şeker fabrikalarını satışa çıkardılar ve daha bunun mücadelesi sürerken ardından bir özelleştirme haberi de madenler için geldi. AKP tüccar gibi ne var ne yok satıyor, gerçi tüccarlar aldığını karla satıyor, bunlarda o da yok. Hem zararına satıyorlar hem de yeniden aldıkları, ürettikleri bir şey yok. Dün Enerji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı açıkladı, en az beş kömür işletmesini satışa çıkaracaklarmış, bunlardan üçü Türkiye Kömür İşletmeleri´ne (TKİ) ait kullanılmayan sahalar olacakmış zaten AKP´nin neo-liberal ekonomi politikalarının mantığı bu, önce atıl hale getir sonra sat. Zonguldak için de aynı senaryoyu uygulamak istiyorlar; atıl hale getirip, özelleştirme derdindeler. Buna asla izin vermemeliyiz. Halkımız, siyasi partilerimiz, sivil toplum örgütlerimiz yana yana durmak zorundayız. AKP karşısında birlik olmaktan başka çaremiz yok.? Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli