Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Akın, Alman devini Balıkesir´e davet etti

Akın, Alman devini Balıkesir´e davet etti

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Alman devi Volkswagen´in Balıkesir´e yatırım yapması çağrısında bulundu.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Alman devi Volkswagen´in Balıkesir´e yatırım yapması çağrısında bulundu.
Ahmet Akın, ?Volkswagen benzinli ve dizel otomobil üretmek için Türkiye ya da Bulgaristan´a fabrika yatırımı yapmayı planlıyor. İbre Türkiye´den yana dönmüş durumda. Bu koşullarda Alman devinin Balıkesir´e yatırım yapması için avantajları var? dedi.
Otomotiv devi Volkswagen Grubu (VW) bu yılın başında Avrupa´daki emisyon sınırlamasına bağlı olarak Almanya´daki fabrikalarında elektrikli araç üreteceği için Doğu Avrupa´da yeni bir fabrika kurma kararı aldı. Şirket, bazı önemli modellerinin benzin ve dizel motorlu modellerini bu fabrikada üreteceğini duyurmuştu. Bu yatırım yer için arayışta olan şirket yöneticilerinin Ankara´da hükümet yetkilileri ile görüştüğü biliniyor.
CHP´li Akın, Alman otomotiv devinin yatırım yapacağı ülke olarak Türkiye´yi tercih etmesinin an meselesi olduğu söyledi.
?İbre Türkiye´ye dönük? bilgisi veren Akın, otomotiv devinin Balıkesir´de yatırım yapmasını isterken, Balıkesir´in yerel dinamiklerinin el birliği ile hareket edip yatırımı Balıkesir´e kazandırmasının hem Balıkesir´e hem Türkiye´ye hem de Alman firmasına büyük yararlar sağlayacağının altını çizdi.
Akın, şunları söyledi: ?Alman devi, 48´nci tesisi için Türkiye´de yer arayışında. Bulgaristan yerine Türkiye için karar vermesi an meselesi. Ki bu yatırım için Türkiye diğer ülkelere göre daha cazip. 22 yıldır mevcut yabancı otomotiv şirketlerinin fabrika yatırımları dışında Türkiye´ye yeni hiç bir marka gelmedi. Son 10-15 yıldır Türkiye´ye yatırımı tartışma konusu olan Alman devinin gelmesi Türk otomotiv sanayi için çok ama çok önemli. 2 Milyon Euro´luk bir yatırımın Balıkesir´e katacağı çok şey var. Bunun için, Balıkesir milletvekilleri olarak bir araya gelip Ankara´da bu yatırımın Balıkesir´e kazandırılması için beraber çalışmalıyız. Balıkesir´in yerel dinamikleri, belediye başkanlarımız, odalar, kurum ve kuruluşlarımız bu yatırımın Balıkesir´e kazandırılması için çok kısa zamanda harekete geçmeliyiz. Balıkesir, Marmara ile Ege Bölgesi´ni birleştiren bir noktada olup Avrupa´ya yakın. Otomotiv sektörü yatırımına uygun geniş arazi varlığına sahip. Endüstriyel limanlara kolay erişim imkânı ve sanayi merkezlerine hızlı ulaşım olanaklarına sahip. Tüm bu koşulları yatırımcıya anlatabilmemiz ve yatırım için Balıkesir´in cazip olduğunu göstermemiz Balıkesirliler olarak bir araya gelmeliyiz.?
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı