Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Akın, Atatürk´ün Balıkesir´e gelişinin yıldönümünü kutladı

Akın, Atatürk´ün Balıkesir´e gelişinin yıldönümünü kutladı

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Atatürk´ün Balıkesir´i ziyaret ettiği 6 Şubat´ı Kuva-yı Milliye ruhunun canlandığı gün olarak değerlendirdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Atatürk´ün Balıkesir´i ziyaret ettiği 6 Şubat´ı Kuva-yı Milliye ruhunun canlandığı gün olarak değerlendirdi.
CHP Balıkesir Ahmet Akın, Mustafa Kemal Atatürk´ün Balıkesir´e geldiği 6 Şubat gününün Kuva-yı Milliye ruhunun bir kez daha canlandığı gün olduğunu söyledi.
Atatürk´ün Balıkesir´e 7 kez geldiğini hatırlatan Akın, ?Atatürk´ün uyarıları dahilinde bağımsızlığına her zaman sahip çıkan Balıkesirliler olarak Cumhuriyet´e gönülden bağlılığımızı sürdüreceğiz? dedi.
Akın, Atatürk´ün Balıkesir´e gelişinin 96. yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, Atatürk´ün Balıkesir ziyaretinin tarihe damga vuran günlerden olduğuna dikkat çekti.
Atatürk´ün 7 Şubat günü Zağnos Paşa Camii´nde yaptığı konuşmasının bugüne de ışık tuttuğunu, önemli dersler çıkarılması gerektiğinin altını çizen Akın, şunları ifade etti: ?Mustafa Kemal Atatürk´ün Balıkesir´e geldiği 6 Şubat günü hepimiz için Kuva-yi Milliye ruhunun bir kez daha canlandığı gündür. Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Paşa´yı Balıkesirlilerin büyük bir sevgi ve coşku ile kucakladığı günün ertesinde, Atatürk´ün Zağanos Paşa Camii´nde yaptığı konuşması tarihe geçen bir konuşmadır. Cumhuriyet rejiminin ve kurulacak devletin temel ilkelerine, devrimlerine ışık tutan Balıkesir Hutbesinde Atatürk, ?Halkı genel durumdan haberdar etmek son derece önemlidir. Çünkü, her şey açık söylendiği zaman halkın beyni faaliyet halinde bulunacak iyi şeyleri yapacak ve milletin zararına olan şeyleri reddederek şunun veya bunun arkasından gitmeyecektir´ diyerek önemli konulara dikkat çekmişti. Atatürk, ziyaretleri ile ve Balıkesir Hutbesi ile Balıkesir ve kahraman halkını ne kadar önemsediğini bir kez daha göstermiştir. Atatürk´ün uyarıları dahilin de bağımsızlığına her zaman sahip çıkan Balıkesirliler olarak cumhuriyete gönülden bağlılığımızı sürdüreceğiz. Atatürk´ün büyük önem verdiği Balıkesir´e ziyaretlerinin 96. yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yakın silah arkadaşları olmak üzere, vatan topraklarının düşman işgalinden kurtarılması yolunda canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli