Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Akın, Ayvalık´ta yaşanan çevre felaketlerini gündeme getirdi

Akın, Ayvalık´ta yaşanan çevre felaketlerini gündeme getirdi

Ayvalık´ta prina fabrikasının karasu duvarının çökmesi sonrasındaki çevre felaketi

Ayvalık´ta prina fabrikasının karasu duvarının çökmesi sonrasındaki çevre felaketi hafızalarda yerini korurken demir madenin atık duvarının çökmesi ile yaşanan çevre felaketi de Akın, tarafından Meclis gündemine taşındı. ?Ayvalık´ın çevre felaketlerine kurban edilmesin izin vermeyeceğiz? diyen Ahmet Akın, ?Tüm uyarılarımıza rağmen, halkın itirazlarına rağmen çevre felaketlerinin yaşanıyor olması tesadüf değildir. Çöken her duvar Ayvalık´ın felaketi oluyor? değerlendirmesinde bulundu.
Akın, ?madencilikle ilgili çevresel hassasiyetlerimizin en üst düzeyde? diyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez´in yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı´na verdiği soru önergesinde, ?Balıkesir Ayvalık ilçesine bağlı Karaayıt Mahallemizin hemen yakınında faaliyet gösteren demir madenine ait atıklarının toplandığı havuzda çökme yaşanmış, ağır metallerin bulunduğu atıklar tarımsal sulama ve içme suyu sağlayan Madra Barajı´nı besleyen dereye karışmıştır. Birçok uyarılara ve yöre halkının itirazlarına rağmen insanlarımıza, doğaya, tarım ve hayvancılığına zarar veren madencilik faaliyeti sorunludur? dedi.
Akın, Bakan Fatih Dönmez´in şu sorulara yanıt vermesini istedi: ?Madenler üzerinde devletçe yapılacak gözetim ve denetim konusunda Bakanlığınızın Ayvalık´taki söz konusu demir madeni ile ilgili gözetim ve denetim sonuçlarındaki bulgular nelerdir? Bu maden ne zaman ve kaç kez denetlenmiştir? İnceleme ve/veya denetim sırasında teknik ve mali belgeler ile bu belgelerin hazırlanmasına esas teşkil eden işletme projesinin uygulanması ile ilgili hususlar, üretim yöntemi, üretim miktarı, üretilen madenin kullanım alanı gibi Kanun?a aykırılık tespit edilmiş midir? Mevzuata göre denetimde çevre ile uyum planına uygun çalışılıp, çalışılmadığı kontrol edilmiş midir? Denetimin sonucu nedir? Karaayıt Mahallesindeki demir madeni sahasında faaliyetlerin projesine uygun sürdürülmemesi, faaliyetlerin verilen faaliyet raporları ile uyum içinde olmaması, imalat haritalarının tekniğine veya arza uygun olmaması bulgularına denetimde rastlanmış mıdır??
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli