Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Akın, Balıkesir Sanat Merkezine yapılan baskınları Meclise getirdi

Akın, Balıkesir Sanat Merkezine yapılan baskınları Meclise getirdi

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir Sanat Merkezi´ne (BSM) yapılan baskınları TBMM Genel Kurulunda gündeme getirdi.

Geçtiğimiz günlerde CHP Karesi İlçe Başkanı Onur Ayan tarafından işletilmekte olan Balıkesir Sanat Merkezi (BSM) Polis eşliğinde Maliye, Belediye, SGK ve Milli Eğitim temsilcilerinin bulunduğu ekipler tarafından bir ay içinde iki kez basılmıştı.
TBMM Genel Kurulunda konuyla ilgili söz alan Akın şunları söyledi: ?AKP kendisine karşı olan her kişi ve kurumu düşman olarak görmeyi sürdürüyor. Elindeki bütün kamu gücü olanaklarını kullanarak kendinden yana olmayanların üzerine gitmeyi alışkanlık haline getirdi. Balıkesir Karesi İlçe Başkanımızın işletmekte olduğu Balıkesir Sanat Merkezi son bir ayda iki kez polis eşliğinde, Maliye, SGK, Belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcilerinden oluşan bir ekip tarafından basılıyor. Mevzuata aykırı hiçbir iş ya da işlemi olmayan, ödüllü tiyatro topluluğu olan, çocuklarımıza sanat eğitimi verilen bir merkez sadece işletmecisi CHP İlçe Başkanı olduğu için, yıldırmak ve caydırmak amacıyla basılıyor. Orada bulunan sanatseverler, sanatçılar, öğrenciler ve veliler taciz ediliyor. Sanat ve sanatçılar konusunda AKP´nin tavrını ve duruşunu biliyoruz. Sanatsal faaliyetlerden hoşlanmıyorsunuz. Ama bu ülkenin sanatseverlerinin sizin baskın ve yıldırma girişimlerine de asla teslim olmayacağını bilmeniz gerekir. Bu yöntemlerle ana muhalefet partisi CHP´nin il ve ilçe başkanlarını yıldıracağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Şimdi buradan soruyorum. Ne buldunuz orada? Vergi mi kaçırılıyordu? Hayali ihracat mı yapılıyordu? Rüşvet ve yolsuzluk pazarlığı mı yapılıyordu? Ayakkabı kutuları içerisinde dolarlar mı buldunuz? Para sayma makineleri mı vardı? İhale pazarlığı mı yapılıyordu? Eğer amacınız bunları bulmak ise yanlış adrese baskın yapıyorsunuz. Bu tür işlerin çevrildiği mahfiller var. Onu siz de, biz de, herkes gayet iyi biliyor. Gidin oraları basın. Sanat merkezi baskınından bir şey çıkaramazsınız.?
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli