Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Akın, Balıkesir´de ?Özel Endüstri Bölgesi´ kurulmasını eleştirdi

Akın, Balıkesir´de ?Özel Endüstri Bölgesi´ kurulmasını eleştirdi

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Balıkesir´de ?Özel Endüstri Bölgesi? kurulmasını eleştirdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Balıkesir´de ?Özel Endüstri Bölgesi? kurulmasını eleştirdi.
?Biz yatırımlara karşı değiliz? diyen Ahmet Akın, ?Yatırımların yandaşa peşkeş çekilmesine karşıyız. Balıkesir´de görünen o ki ekonomide ?yeni bir soluk´ iddiası ile yandaşa yeni bir kıyak yapıldı.? dedi.
Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile aralarında Balıkesir´in de bulunduğu 6 ilde Özel Endüstri Bölgesi kuruldu.
Akın, kurulan özel endüstri bölgelerin ?imtiyazlı yandaş? yarattığına dikkat çekerek şu değerlendirmede bulundu: ?Bölgesel imtiyazlardan bir tanesi de Albayrak A.Ş.´nin Balıkesir´deki kağıt fabrikasına verildi. Söz konusu kararname, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalandı ve Resmi Gazete´de yayınlandı. Özel Endüstri Bölgesi imtiyazı, tüm bürokratik iş ve işlemlerin Bakanlık bünyesinde kolayca çözümlenmesine olanak sağlıyor. İktidar, 6 özel endüstri bölgesinin cari açığı 1.7 milyar dolar azaltacağını iddia ediyor. Biz de cari açığın azalmasını arzu ediyoruz. Mümkün mü? Değil! İmtiyazlı yandaşlarla cari açığı azaltamazlar. İktidar bu imtiyazlı bölgelerin yatırımcı dostu olduğunu da iddia ediyor ve 49 bin istihdam sağlanacağını söylüyor. İnanmak istiyoruz fakat imtiyazlı yandaş yaratarak bunu yapmak mümkün mü? Değil!?
Akın, Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret A.Ş. Varaka Kağıt Fabrikası için Balıkesir´de Özel Endüstri Bölgesi kurulması ile de şu değerlendirmede bulundu: ?İktidar, 6 ilde bu bölgelere 23.1 milyar lira yatırım yapılacağı belirtiliyor. Balıkesir özelinde görünen o ki ekonomide ?yeni bir soluk´ iddiası ile ?yandaşa yeni bir kıyak´ yapıldığını görüyoruz. Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret A.Ş, Varaka Kağıt Fabrikası adıyla birkaç gün önce düğmeye bastı. 2003 yılında piyasa değeri 52 milyon dolar olan Balıkesir SEKA´nın Özelleştirme İdaresi tarafından iktidar yanlısı Albayraklar´a 1,1 milyon dolara satılmasıyla başlayan süreç bu noktaya kadar geldi. Bu firma 140 milyon avroluk yatırım yapmadı mı da imtiyazlı hale getiriliyor. İktidarın Bakanlığı yandaşın tüm bürokratik iş ve işlemlerini yapacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde kolayca çözümlenecek. Benim Balıkesirli hemşerimin sanayi sitesindeki işyeri ekonomik kriz ile boğuşacak, KOBİ´lerim kredi borcunu denkleştirmeye çalışacak, esnafım siftah yapamayacak, çiftçim icralık olacak ama yandaşa her türlü imtiyaz sağlanacak. Bu nedir? küçük sanayicinin, işletmecinin, esnafın, çiftçinin, üretenin soluğunu kesip yandaşa soluk vermektir. Vicdana sığmaz. Tabii ?bürokratik işlem? adı altında kimbilir neler ifade edilmeye çalışılıyor? Hangi kıyaklar, hangi imtiyazlar yandaş için sağlanacak? Varaka Kağıt Fabrikası zaten ölü doğmuş bir yatırım. Şimdi ellerinden geldiğince devletin olanakları ile diriltmeye çalışıyorlar. 17 yıllık iktidarın 16 yılı boyunca iktidar yanlısı bir şirketin elinde atıl duran bir fabrika şimdi imtiyazlı olarak üretim yapacak. Balıkesirli her şeyi görüyor. Milletin aklıyla dalga geçmektir bu. Milletin parasını, Balıkesir´in ekonomik değerini 16 yıldır çarçur ettiler.?
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli