Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Akın, Balıkesir´deki mera satışlarının izini sürüyor

Akın, Balıkesir´deki mera satışlarının izini sürüyor

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir´in satışa çıkarılmak üzere olan mera arazilerinin peşini bırakmıyor.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir´in satışa çıkarılmak üzere olan mera arazilerinin peşini bırakmıyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nın görev alanındaki Balıkesir´in mera ve çayırlarının satışlarından vazgeçilmesi gerektiğine dikkat çeken Akın, her iki Bakana da sorular yöneltti.
Ahmet Akın, ?Her iki Bakanlığın verileri arasında çelişkiler var. Halkın malını halkın gözünden kaçırarak kimlere peşkeş çekmeye çalışıyorlar, bunun ortaya çıkarılması lazım. Balıkesirlinin malını mülkünü korumak için bu koltuklarda oturuyoruz. Derdimiz üzüm yemek bağcıyı dövmek değil.? dedi.
Akın, Milli Emlak´ın satış ilanı verdiği arazileri Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum´a, Balıkesir´in azalan mera ve çayır arazilerini de Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli´ye sordu. Bakanların yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı´na verdiği soru önergelerinde her iki bakanlığın çayır ve mera arazileri ile ilgili verilerindeki çelişkilere dikkat çeken Akın, Bakan Kurum´a ?Balıkesir´de tarım, çayır ile mera arazilerindeki azalış gösterirken Bakanlığınız bu verileri kamuoyundan gizlemekte midir? Bu veriler neden gizleniyor? Tarım İl Müdürlüğü´nün 2018 verileri ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü´nün hazırladığı raporların verileri arasındaki çelişki nasıl izah edilebilir?? diye sordu.
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli´ye de Balıkesir´de Milli Emlak´ın satış ilanı verdiği arazilerin durumu ile ilgili ?görüş? verip vermediğini soran Ahmet Akın, ?Balıkesir Milli Emlak Müdürlüğü´nün açık teklif usulü ile satışı için ilanını verdiği ?ham toprak?, ?hali arazi?, ?çalılık? vb vasıflardaki araziler için Bakanlığınızdan görüş alınmış mıdır? Bu arazilerin mera olup olmadığı ile ilgili görüş verdiyseniz gerekçeleri nedir? Hayvancılığın başkenti Balıkesir´de mera, yaylak, otlaklar neden azalmaktadır? Azalmaması için neden önlem alınmamaktadır?? sorularını yöneltti.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false