Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Akın, Bigadiç ziyaretinde

Akın, Bigadiç ziyaretinde

Bor madeninin önemine değindi ?Bor madenleri milli zenginliğimizdir?

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir ve ilçelerinde çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Bigadiç ilçesinde CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı ve CHP Savaştepe İlçe Zafer Göksel ile birlikte bir dizi ziyaretlerde bulunan Akın, çiftçiden esnafa, süt üreticisinden işçiye kadar Bigadiç halkının sorunlarını dinledi.
Akın´ın, Bigadiç´te ilk ziyareti Süt Üreticileri Birliği´ni oldu. Birlik Başkanı Murat Değer ve yönetimine zor koşullarda gerçekleştirdikleri çalışmaları için teşekkür eden Akın, ?Süt üreticimizin, hayvancılıkla, tarımla geçinen insanlarımızın sorunları var. Ancak ortada yönetilemeyen bir Türkiye var. İktidar bu sorunları çözmüyor. Ne yapıyor? üreticimizi destelemek yerine 10 bin kilometre uzakta başka kıtadaki üreticiyi destekliyor. Tarım ürünlerinde ithalatçı ülke olduk. Oysa biz üreticimizi desteklersek kendimize yeter, ihracatçı ülke oluruz? diye konuştu.
Akın, daha sonra Bigadiç Motorlu Taşıtlar Kooperatifi´ni ziyaret etti. Kooperatif Başkanı Şerif Çolak´tan şoför esnafının sorunlarını dinleyen Akın, şoför esnafının da ekonomik sıkıntılarla mücadele ettiğini söyledi.
Akın, ?Bugün şoför esnafı kontağı çevirdiğinde kazanç sağlayamıyor zarar ediyor. Mazota, benzine zam üzerine zam geliyor. Dünyada petrol fiyatları ucuzlarken hiç olmazsa pandemi sürecinde akaryakıtın üzerindeki ÖTV´yi kaldırın diye iktidara çağrıda bulunduk. Bu bile şoför esnafımıza nefes aldırır. Esnaf sorunlarına kalıcı çözümler bekliyor.? dedi.
Akın, daha sonra Bigadiç Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Çolakoğlu ve Ziraat Odası Başkanı Kamber Salur´u ziyaret etti. Esnaf ve çiftçilerin sorunlarına çözümünün desteklemelerle olacağını vurgulayan Akın, ?Esnafımız da çiftçimiz de kazanamıyor. Esnafa açıklanan destek paketleri yetersiz kaldı. Esnaf yalnız bırakılmamalı. Esnaf yine kendi yağıyla kavruluyor. Çoğu esnafımız bu desteklerden yararlanamadı. Çiftçimiz deseniz, desteklemeleri daha bankada elektrik, su borcuna takılıyor, alamıyor. Çiftçi kaderine terk edilmemeli? diye konuştu.
Akın, Eti Maden Bigadiç Bor İşletmesini de ziyaret ederek tesislerde incelemelerde bulundu.
İşletmedeki madencilik faaliyetlerinden üretim aşamasına kadar son teknolojiyi kullandıkları bilgisini veren Bigadiç Bor İşletme Müdürü Bilal Ambar, katma değeri yüksek ürünler ürettiklerini bildirdi.
Akın, bor madenin stratejik bir ürün olduğunu belirterek, ?Bor rezervlerimiz ülkemiz için son derece önemlidir. Bor madenlerimizin ekonomimize katkısının en yüksek düzeyde katma değer üretecek şekilde, bilim ve teknolojiye uygun politikalar temelinde, sanayimizle entegre olarak, devlet eliyle işletilmesi ulusal çıkarlarımız açısından büyük önem arz ediyor. Bor madenlerimiz devlet eliyle işletilmeli.? dedi.
Akın, daha sonra Bigadiç İlçe Emniyet Müdürlüğü´nü ziyaret etti. Bigadiç İlçe Emniyet Müdürü Fatih Durukan´a teşekkür eden Akın, emniyet teşkilatına özellikle salgın sürecindeki gayretleri için sağlık çalışanları ile birlikte polislere de minnettar olduklarını ifade etti.
Akın´ın ziyaret programı Bigadiç İskele Mahallesi Yardımlaşma Kültür ve Dayanışma Derneğini ziyaretiyle sona erdi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Akın Bigadiç ziyaretinde
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli