Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Akın, CHP iktidarıyla tarıma desteğin iki katına çıkarılacağını açıkladı

Akın, CHP iktidarıyla tarıma desteğin iki katına çıkarılacağını açıkladı

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın seçim çalışmalarını Burhaniye ile devam etti.

Yoğun çalışma programıyla yurttaşların takdirini kazanan Akın, ilk olarak CHP Burhaniye İlçe Başkanlığı´nı ziyaret etti. Sonrasında, Burhaniye Pelitköy mahallesi pazar yerini ziyaret ederek esnaflara hayırlı işler dileyip, hemşehrileri ile bir araya geldi.
Burhaniye Ticaret Odasında Edremit Körfez´i Zeytin ve Zeytinyağı üreticileri Dernekler Federasyonu toplantısına katılan Akın, zeytinyağı üreticileri ile buluştu.
CHP´nin zeytinyağı üreticileri için olan vaatlerini anlatan Akın, ? Zeytinlikleri koruyacağız. Zeytinyağı üretimi ve tüketimini yaygınlaştıracağız. Zeytinyağına litre başına 1,5 TL ve sofralık zeytine kilo başına 1 TL destekleme primi vereceğiz. Destekleme primlerini, enflasyon oranında her yıl artıracağız.? dedi.
Sonrasında, Burhaniye Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı´nı ziyaret eden Akın, ?Türkiye´yi tarımda ithalatçı olmaktan çıkarıp, ihracatçı haline getireceğiz. Tarım Kanunu´nun 21. Maddesi´ni uygulayacağız. GSYH´nin % 1´i kadar vereceğimiz tarım desteklerini iki katına çıkaracağız. Tarımsal üretimde kullanılan tohum, gübre ve tarım ilacı gibi girdilerin vergilerini düşürerek, maliyetleri aşağıya çekeceğiz. Parçalı tarım arazilerinin tarım sigortası sorununu çözeceğiz. Çiftçilerimizin tarımsal kredi borçlarının faizlerinin tamamını sileceğiz. Türkiye´deki tüm tarımsal ve hayvansal üretimi kayıt altına alan, Üretici Kayıt Sistemi´ni oluşturacağız. Sisteme kayıtlı üreticilerin SGK primlerinin tamamının devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız. Tüm ürünleri, üretim araçlarını ve hayvanları, sisteme kayıt edildikleri anda primleri devlet tarafından karşılanacak şekilde, tarım sigortası kapsamına dahil edeceğiz. Çiftçilere verilen desteklerden dosya parası, genel giderler vb. adı altındaki kesintilerin tamamını kaldıracağız.? dedi.
Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi´ni de (TARİŞ) ziyaret eden Akın, Burhaniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası´na geçti. Daha sonra, Burhaniye Ticaret Odası Başkanı Mustafa Aysel ve Meclis Başkanı Hasan Varol´u ziyaret etti.
Akın, sonrasında, ?2018 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası?nda Dünya şampiyonu olarak ay yıldızlı bayrağımızı göndere çektiren, Milli Sporcularımız Sevim Demircan ve Muhsine Gezer kardeşleri evlerinde ziyaret etti. Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli