Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Akın, CHP´nin gençlere verdiği vaatleri açıkladı

Akın, CHP´nin gençlere verdiği vaatleri açıkladı

24 Haziran seçim tarihine hızla yaklaştığımız şu günlerde tüm partilerin adayları çalışmalarını dur durak bilmeden sürdürüyor.

Ramazan Bayramı´nda Marmara ilçesine bağlı Avşa Adası´nı ziyaret eden Akın, ada esnafı ve halkıyla buluşarak bayramlarını kutladı. Milletvekili Akın, sonrasında Yiğitler (Araplar) mahallesine geçerek esnaf ziyaretinde bulundu. Akın, Avşa ve Yiğitler Mahalleri ziyaretlerinde bir araya geldiği vatandaşlara şu açıklamalarda bulundu: ??AKP hükümeti 16 senedir neredeyse toplumun tüm kesimlerinin yok saydı. Özellikle gençlerimize artık gelecek vaat etmiyorlar. Gençlerimizin sınav tarihini bile baskın seçim uğruna değiştirdiler. İş bulma umudunu kaybetmiş yüz binlerce gencimiz, okurken çalışmak zorunda kalıyor. Gençlerimiz umutsuzluğa mahkum ediliyor. Öğrenciler, yozlaşmış eğitim sisteminin ve işsizliğin birer kurbanı haline getiriliyor. İktidarı boyunca eğitim politikalarını sürekli değiştiren AKP, en değerli varlığımız olan çocuklarımızı deneme tahtasına çevirdi. Cumhuriyetin kurduğu eğitim kurumlarının içini boşalttı. Dar gelirli ailelerin çocuklarının nitelikli eğitim olanaklarını ellerinden aldı. Eğitimin niteliğindeki düşüş, öğrencilerin ve velilerin daha iyi bir gelecek hayallerini boşa çıkardı. Aileler ve gençler için bu durum, büyük bir umutsuzluğa sebep olmaktadır. İyi ve kaliteli eğitim, yüksek gelirli dar bir azınlığın ayrıcalığı haline geldi. Bugün dünyada, bilim ve teknoloji büyük bir hızla gelişmekte, ülkelerin refahı ve bireylerin yaşam standartları buna bağlı olarak yeniden şekillenmekte. Dünyaya entegre olabilmek, nitelikli ve becerikli iş gücünün yetiştirilmesi ve istihdam edilmesi ile mümkündür. AKP´nin eğitim sistemiyle Türkiye´nin dünyanın gelişmiş ekonomileri arasına girmesi hayaldir. Bu eğitim modeli Türkiye´yi içine girdiği orta gelir tuzağından çıkarmak bir yana, gerilemesine neden olacaktır. 15 - 25 yaş aralığındaki öğrenci veya işsiz olan gençlerimize ?Genç Kart? vereceğiz. Tren bileti satışlarında Genç Kart sahiplerine % 50 indirim uygulayacağız. Genç Kart sahiplerine ücretsiz aylık 2 GB mobil İnternet erişimini sağlayacağız. Genç Kart ile kültür sanat etkinlik biletlerinde ve mağazalarda ?Gençlik İndirimi? uygulanmasını sağlayacağız. Genç Kart sahiplerine 4 yılda 1 kez ÖTV ödemeden telefon alma hakkı tanıyacağız. Sabit İnternet hatlarında adil kullanım kotasını tamamen kaldıracağız. ÖSYM tarafından yapılan tüm sınavlarda giriş ücretini kaldıracağız. Üniversiteye giriş sınavında başarı sağlayamayan ve maddi durumu yeterli olmayan 18-20 yaş arası gençlere Aile Sigortası kapsamında aylık 400 TL üniversiteye hazırlık desteği vereceğiz. Üniversite öğrencilerine 19 Mayıs ve 29 Ekim´de 500´er TL olmak üzere yıllık 1.000 TL Gençlik Bursu vereceğiz.?

Avşa adası ziyaretleri sona eren Akın, daha sonra Marmara Adası´na geçti. Marmara ilçesinde bir araya geldiği esnaf ve ilçe halkının bayramını kutladı.
Marmara İlçesi ziyareti sona eren Akın, sırası ile Topağaç, Gündoğdu, Çınarlı mahallelerini ziyaret etti.
Akın, ziyaret ettiği üç mahallenin esnaflarına ?Esnafımız, vergi ve kredi borçlarını ödeyemiyor. Esnaf Bakanlığı kurarak, esnaf ve sanatkarların sorunlarının siyasette geniş yer bulmasına olanak tanıyacağız. Esnaf aleyhine olan farklılıkları ortadan kaldıracağız. Türkiye´yi yeniden şahlandırmak için başaracağız, başaracağız, başaracağız.? açıklamalarında bulundu.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli