Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Akın, çiftçilere suyun fahiş fiyatla satıldığını öne sürdü

Akın, çiftçilere suyun fahiş fiyatla satıldığını öne sürdü

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, çiftçilerin tarımsal sulama da yaşadığı sorunlara çözüm beklediğini belirterek, ?Bıçak kemiğe dayanmış. Su olmadan tarım olmaz.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, çiftçilerin tarımsal sulama da yaşadığı sorunlara çözüm beklediğini belirterek, ?Bıçak kemiğe dayanmış. Su olmadan tarım olmaz. Olmaz ama şu anda su, en önemli girdilerden biri durumda. Su için çiftçiden fahiş ücretler alınıyor. Su borcu olan çiftçinin de desteklemesinden kesinti yapılıyor. Çiftçinin üzerindeki yük her geçen gün artıyor.? dedi.
Çiftçinin sorunlarının her geçen gün arttığını, artan sorunlar karşısında yalnız bırakıldığını, iktidarın üreten değil, ithal eden tarımsal politikalar uyguladığını ifade eden Akın, her şeye rağmen canını dişine takıp üreten çiftçinin ya ürününü satamadığını ya da sattığı üründen kazanamadığını, Balıkesir gibi tarımın başkenti bir yerde çiftçinin üretmediğini ürettiğinden de kazanamıyorsa burada çok ciddi ve yakıcı bir sorun olduğuna dikkat çekti.
Son birkaç yıldır başta Balıkesir olmak üzere Türkiye genelinde çiftçilerin sulama tarifelerinden şikayetçi olduklarını gündeme getiren Akın, şunları söyledi: ?Çiftçilerimiz sulama tarifelerinden şikayetçi. Balıkesir´de aynı DSİ Bölge Müdürlüğü´ne bağlı oldukları halde farklı tarifeler uygulanıyor. Hatta sınır komşusu tarlalarda bile farklı su fiyatları uygulanıyor. Mesela, çeltik üretimi yapan çiftçimizden Gönen´de 96 lira Manyas´ta 80 lira alınıyor. Fiyat farklılıklarının yanı sıra ödeme seçenekleri de çiftçilerimize farklı uygulanıyor. Bir ilçede çiftçimize indirim yapılırken diğer ilçede daha pahalı bir su parası alınıyor. Sulama birlikleri tarafından su fiyatları belirlenirken ne ilçe tarım ne de ziraat odalarına sorulmuyor. Çiftçinin bilgisine başvurulmuyor. Bu durumda çiftçi ne yapsın? Bıçak kemiğe dayanmış. Su en önemli girdi haline geldi. Su olmadan tarım olmaz.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli