Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Akın, domates üreticisine sahip çıkılmasını istedi

Akın, domates üreticisine sahip çıkılmasını istedi

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesirli domates üreticisinin sesi oldu.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesirli domates üreticisinin sesi oldu.
Domates üreticinin maliyetin altında ürününü elden çıkarmak zorunda bırakıldığını ifade eden Akın ?Tarlada 55 ila 60 kuruş olan domatesin maliyeti 55 ila 60 kuruş. Markette domates 2 lira 50 kuruş. Üretici kazanmıyor ve hatta zarar ediyor. Tarım Bakanı ise seyirci kalıyor.? dedi.
Akın, Bandırma, Manyas, Susurluk, ilçeleri başta olmak üzere yaklaşık 10 bin dekarda domates ekildiğini, üreticinin hem sofralık hem de salçalık domateste istediği fiyatı alamadığı için büyük bir sıkıntı içine düştüğünü söyledi.
Sofralık domatesin 55 illa 60 kuruş arasında maliyeti olduğunu ürünün fiyatının ise yine aynı hatta daha düşük fiyata satıldığı belirten Akın şunları söyledi:
?Domates tarlada kaldı üretici perişan. Fiyatların maliyet fiyatlarının da altında olması üreticimizi mağdur ediyor. Üretici salgına, kuraklık ve iklim koşullarının olumsuzluğuna, domatesi vuran hastalıklara rağmen fedakarca üretim yaptı. Karşılığı bu olmamalı. Bu yıl domates üreticisini sahipsiz bırakırsanız seneye domates bulmanız mümkün olmaz. Diğer yandan üretici salça fabrikalarının insafına bırakılmış durumda. Balıkesir´de domates ekimi giderek azalıyor. Bu yıl geçen yıldan daha az ekim yapıldı. Yakında domatesi de salçayı da ithal eder duruma geleceğiz. Tarım Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı ile iktidarın ilgili bakanlıkları derhal devreye girip sofralık ve salçalık domates üreticisi çiftçilerimizin mağduriyetlere son verecek düzenlemeler yapmalıdır. Çiftçimizi destekleyecek, zor gününde yanında olacaksınız.?
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli