Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Akın, Ekmeğinin peşinde olan her işçinin, her emekçinin yanındayız

Akın, Ekmeğinin peşinde olan her işçinin, her emekçinin yanındayız

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ?İşçiler tekrar işe alınana kadar takipçisi olacağım, Büyükşehir Belediyesi´nin işçi kıyımı ile borcu kapanmaz, işin aslı ?Gönül Belediyeciliği´ ise işçiler bugün işlerine dönmelidir? dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ?İşçiler tekrar işe alınana kadar takipçisi olacağım, Büyükşehir Belediyesi´nin işçi kıyımı ile borcu kapanmaz, işin aslı ?Gönül Belediyeciliği´ ise işçiler bugün işlerine dönmelidir? dedi.           

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin işçiler üzerinden tasarrufa gittiğini, bunun hangi koşullarda olursa olsun vicdanları rahatsız ettiğini söyledi.
Ahmet Akın, ?Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin bilinen 1 milyar 200 milyon borcu var. Bir de bilinmeyen rakamdan da söz ediliyor. 360 işçiyi işinden ederek ekmeksiz bırakmak vicdanlara sığmaz. 360 işçiyi işinden eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´dir. Bu kadar borcun müsebbibi de AK Parti´nin gönül alan değil gönül kıran belediyecilik anlayışıdır. İşin aslı, budur? dedi.
Akın, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin ?toplamda 21 milyon lira ödeyip doğru düzgün hizmet alamadığı? gerekçesiyle iki şirketin sözleşmelerini feshetmesinin ardından işsiz kalan işçilere sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin ne işçilere ne de Balıkesir kamuoyuna açıklama yapmadığının altını çizen Ahmet Akın şunları söyledi: ?Bildiğimiz kadarıyla sadece ilaçlama şirketine 7 milyon lira borç var. 2017 yılında bu şirket ile yapılan sözleşme 30 Eylül´de sona erecekti. Ancak, borçlar birikince apar topar ilk icraat tasarrufa gidildi. Sadece bu firmada çalışan 270 işçi bir anda işsiz kaldı. Üstelik işsiz kaldıklarını cep telefonlarına gelen mesajla öğrendiler. Şirket işçilerinin mağduriyetini gidermek amacıyla 360 işçinin İŞKUR´la yapılacak projeler kapsamında istihdam edilmeleri için girişimlerde bulunulacağı söylentisi var. Resmi bir açıklama yok. 360 işçi hangi proje kapsamında hangi işe alınacak? İşten çıkarılmadan önceki maaşlarını alabilecekler mi? Sosyal güvenceleri ne olacak? Bütün bu sorular Büyükşehir Belediyesi´nin makamları tarafından açıklanmaya ve teyide muhtaç bilgiler. 360 işçiden birinin dahi işe alınmaması vicdanları yaralar. Hangi görüşten olursa olsun, alınteri dökerek çalışan, emek veren, ekmeğinin peşinde olan her işçinin, her emekçinin yanındayız.?
Akın, Balıkesir kamuoyunun açıklanmasını beklediği şu soruları yöneltti:
Büyükşehir Belediyesi´nin ne kadar borcu var?
Bu borç Balıkesirli hemşerilerimize kalem kalem açıklanacak mı?
Bu borçta emekçinin, çalışanın, işçinin payı ne kadar?
BASKİ´nin ne kadar borcu var?
Fırıntaş´ın, BALTAŞ´ın, BALTOK´un borcu ne kadar?
Bugüne kadar açık eksiltmeyle yapılan ihaleler, sonuçları, ihale bedelleri, yüklenilen işler, tamamlanma oranları ne kadar?
Doğrudan teminle yapılan mal ve hizmet alımları için yapılan harcamalar ne kadar?
Banka kredi borçları ne kadar?
Kiralama usulüyle yapılan iş ve işlemler, makam araçları, otomobil vb araçlar için hangi şirketlere ne kadar ödendi?
Bu araçların yakıt giderleri ne kadar?
Temsil, ağırlama, tören giderleri ne kadar?
Balıkesirli hemşerilerim, gönül belediyeciliğinin şeffaf olup olmadığını görmek istiyor?
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli